Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Κορωνοϊός: Σε καραντίνα ένα ολόκληρο χωριό στην Ναύπακτο / Ακόμα δύο νεκροί στην Ελλάδα – Στους 428 οι θάνατοι

  

Σε προληπτική καραντίνα μπήκαν κάτοικοι χωριού της ορεινής Ναυπακτίας που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα που επισκέφτηκε το χωριό για ένα μνημόσυνο.

Η γυναίκα ήρθε από την Αθήνα και την Δευτέρα που επέστρεψε έκανε τεστ όπου διαπιστώθηκε ότι είναι θετική.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, από την πλευρά του Δήμου Ναυπακτίας έχουν ληφθεί

τα απαραίτητα μέτρα και υπάρχει επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του χωριού την Κυριακή στο μνημόσυνο βρέθηκαν περίπου 40 άτομα και τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας.

Το τεστ που έγινε στο σύζυγο της ήταν αρνητικό, ενώ οι 30 κάτοικοι της Κεντρικής αποφάσισαν να μπουν σε καραντίνα και να παραμείνουν στα σπίτια τους περιμένοντας οδηγίες από τον ΕΟΔΥ.

Η Κεντρική είναι ορεινό χωριό του νομού Αιτωλοακαρνανίας και είναι χτισμένη σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στις δυτικές πλαγιές των Βαρδουσίων και είναι ένα από τα ορεινότερα χωριά της Αιτωλοακαρνανίας. Η παλαιά σλαβική ονομασία του χωριού μέχρι το 1928 ήταν Ανδροβίτσα ή Ανδρίβιστα

 ===

Ακόμα δύο συμπολίτες μας έχασαν τη μάχη με από επιπλοκές από τον νέο κορωνοϊό σήμερα Πέμπτη.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ένας 82χρονος ασθενής κατέληξε στο Αττικόν στις 06:50  ενώ όπως αναφέρουν οι ίδιε πληροφορίες  έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε 51χρονος στο νοσοκομείο «Γεννηματάς», ενώ νοσηλευόταν σε απλή κλίνη. Και αυτός, ωστόσο, έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 428.