Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Ποινές για την Χρυσή Αυγή: Διέκοψε το δικαστήριο – Αύριο η απόφαση για τα ελαφρυντικά

  

Την κρίσιμη απόφαση για την αναγνώριση ή όχι ελαφρυντικών για τους κατηγορούμενους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής θα κληθεί να λάβει, τελικά, αύριο το Τριμελές Εφετείου Κακουργημάτων.

Το δικαστήριο διέκοψε για αύριο στις 11 το πρωί οπότε και θα συνεχίσουν τις δευτερολογίες τους επί των ελαφρυντικών οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Στη συνέχεια οι δικαστές θα αποσυρθούν και όταν επανέλθουν στην έδρα με την

απόφαση τους για τα ελαφρυντικά θα καθορίσουν, ουσιαστικά, το πλαίσιο των ποινών που θα αντιμετωπίσουν οι καταδικασθέντες. Και αυτό γιατί η ενδεχόμενη αναγνώριση ελαφρυντικών αυτόματα οδηγεί σε μείωση ποινών.
Το δικαστήριο, αφού συνεδριάσει, θα ανακοινώσει την απόφασή του για τα ελαφρυντικά, οπότε η διαδικασία θα περάσει στη φάση των ποινών.

Μετά την αναγγελία των ποινών το δικαστήριο δικαιούται να ζητήσει να προσαχθούν ενώπιόν του απόντες κατηγορούμενοι.

Σημειώνεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ομόφωνα αποφάνθηκε ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση «ενδεδυμένη με τον μανδύα πολιτικού κόμματος», σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα της υπόθεσης. Η απόφαση του δικαστηρίου δίνει πολλά μηνύματα, τόσο αποδεχόμενη τη ναζιστική φύση της οργάνωσης όσο και για τα ιδεολογικά κίνητρα με τα οποία κινήθηκαν τα μέλη της.