Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Πέρασε Αστέρας από την Λάρισα. Νίκη με 3 - 1 για τους Άρκαδες με πρωταγωνιστές τους Μπαράλες και Παπαδόπουλο.

 Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 1-3:  Μπαράλες... uber alles 

Με την ΑΕΛ να χάνει κλασικές ευκαιρίες και τον Χερόνιμο Μπαράλες να απαντά σε καίριες στιγμές, ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σημαντική νίκη στο Αλκαζάρ με 3-1, ανέβηκε βαθμολογικά και άφησε τη θεσσαλική ομάδα στο βάθος της βαθμολογίας με μόλις έναν πόντο και χωρίς νίκη εδώ και οκτώ αγώνες υπολογίζοντας και την περσινή σεζόν.

Ο Αστέρας είχε την πρωτοβουλία στο πρώτο μέρος και μεγάλη διαφορά στην κατοχή μπάλας, αξιοποιώντας με την κεφαλιά του Μπαράλες στο 42΄ αυτή την υπεροχή, μετά την έξοχη σέντρα του Κώτσιρα. Κι ενώ ένα λεπτό νωρίτερα ο Τόργκε είχε χάσει τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΛ, όταν βρέθηκε μόνος του με τον Παπαδόπουλο αλλά σούταρε εκτός εστίας. Ο γκολκίπερ του Αστέρα είχε κάνει σπουδαία επέμβαση στο 10΄σε κοντινό σουτ του Πινακά, ενώ για τους φιλοξενούμενους η σημαντικότερη ευκαιρία πριν από το γκολ ήταν η κεφαλιά του Σουάρεθ που έφυγε άουτ, μετά από εκτέλεση φάουλ του Τασουλή.

Στην επανάληψη η Λάρισα μπήκε με διάθεση να απαντήσει και είχε δύο καλές στιγμές με τον Τόργκε στο 50’ και τον Πλατέλλα στο 55΄, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι η πίεσή της ήταν ιδιαίτερα έντονη. Στο 70΄, όμως έφτασε μια ανάσα από την ισοφάριση όταν ο Παπαδόπουλος έκανε μεγάλη απόκρουση σε κεφαλιά του Ηλιάδη μετά από φάουλ του Πλατέλλα. Κι αφού δεν έγινε το 1-1 μίλησε πάλι ο Μπαράλες που παίρνοντας την πάσα του Τιλίκα από κοντά πλάσαρε για το 0-2.

Η Λάρισα φάνηκε να μην έχει δυνάμεις, όμως στο 89΄πήρε κουράγιο από την μείωση του σκορ με κεφαλιά του Μούζεκ μετά από εκτέλεση κόρνερ. Κι αφού ο Τρούγιτς είχε καλή στιγμή για να απειλήσει, στην τελευταία επίθεση ο Αστέρας με συνεργασία του Λουίς και του Μπόρχα Φερνάντεθ σκόραρε με τον πρώτο και κλείδωσε οριστικά τη νίκη του.

Λάρισα: Νάγκι, Μπέρτος (71΄Γρηγορόπουλος), Μούζεκ, Φιλίπ, Ηλιάδης, Σπαρβ, Μιλοσάβλιεβιτς, Σεσέροβιτς (71΄Νικολιάς), Τόρζε (56΄Τρούγιτς), Πλατέλλας (85΄Ζαχαράκης), Πινακάς

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Τασουλής. Σουάρεθ, Πασαλίδης. Μουνάφο (72΄Ιγκλέσιας), Βαλιέντε, Ριέρα (61΄Λ.Φερνάντες), Σίτο (61΄Τιλίκα), Κρέσπι (88’ Μπόρχα Φερνάντεθ), Μπαράλες (89’ Ορόσκο).