Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Ο Παναθηναϊκός (2 - 2 μετον ΟΦΗ) γλίτωσε από βέβαιη ήττα στην Κρήτη, στο 94΄!

 ΟΦΗ- Παναθηναϊκός 2-2: «Κίκο» ο… λυτρωτής! (highlights)

 Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε από βέβαιη ήττα στην Κρήτη, καθώς ο Φεντερίκο Μακέντα ήταν ο… λυτρωτής του , καθώς ισοφάρισε σε 2-2 στο 94' κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν στα χέρια τους το τρίποντο.

Ο Ιταλός επιθετικός εξιλεώθηκε για το χαμένο του πέναλτι και στο 94’ και ισοφάρισε γλιτώνοντας τους «πράσινους» από βέβαιη ήττα. 


Οι κρητικοί παρά τα πολλά προβλήματα και τις απουσίες τους είχαν σαφή προσανατολισμό στο ματς, «χτύπησαν» με κυνισμό τα τρομερά λάθη των αντιπάλων τους και στο παρά ένα θα έπαιρναν μια πολύ σπουδαία νίκη.

Από την άλλη πλευρά οι «πράσινοι» συμπεριφέρονταν σε αρκετές φάσεις σαν ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές είτε στην άμυνα με παιδαριώδη λάθη, είτε στην επίθεση με αναιμικά πλασέ στις ευκαιρίες που είχαν κι έτσι παραμένουν με δύο βαθμούς έχοντας παίξει τέσσερα ματς.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση πιέζοντας στο κέντρο της άμυνας του ΟΦΗ, αλλά ο Καρλίτος στο 23’ δεν κατάφερε να νικήσει τον Βάτερμαν

Από εκεί και έπειτα οι δύο ομάδες έκαναν… διαγωνισμό λαθών με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν το… βραβείο.

Κατάφεραν να δώσουν ουσιαστικά ασίστ στους αντιπάλους τους για να σκοράρουν.

Στο 37’ ο Χατζηγιοβάννης με δύο λάθος κοντρόλ έξω από την περιοχή «έστρωσε» τη μπάλα στον Στάικο για να σουτάρει και στη συνέχεια ο Στάρτζεον να σκοράρει παίρνοντας το ριμπάουντ από την απόκρουση του Διούδη.

Οι κρητικοί πάντως συνολικά είχαν καλύτερη εικόνα, πιο σαφή προσανατολισμό πάνω στο χορτάρι και ειδικά μετά το 30’ έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο β’ μέρος ο αγώνας απέκτησε ένταση, ρυθμό, με τις δύο ομάδες να χάνουν ευκαιρίες.

Ο Παναθηναϊκός έχασε πέναλτι με τον Μακέντα στο 54’, ενώ ο Βέλεθ στο 77’ χάρισε χωρίς πίεση κόρνερ στον ΟΦΗ με τους κρητικούς να το εκμεταλλεύονται και να κάνουν το 2-1 με τον Μεγιάδο παίζοντας… βόλεϊ με το κεφάλι στην άμυνα του Διούδη!

Ο Συλαϊδόπουλος πέρασε τον Καμπετσή παίζοντας με τρία φορ και ο Σίμος «έδεσε» τα νώτα του στη συνέχεια με τον Βαφέα τρίτο στόπερ. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο ΟΦΗ θα έπαιρνε μια σπουδαία νίκη, ο Μακέντα με την κεφαλιά στο 94’ έσωσε τον βαθμό για τον Παναθηναϊκό!

ΟΦΗ(Σίμος): Βάτερμαν-Ουές, Γιαννούλης, Διαμαντής, Κοροβέσης (73’ Μπαλογιάννης )- Μεγιάδο Σακόρ, Στάικος (73’ Λυμπεράκης), Στάρτζεον (80’ Γιάννου), Γρίβας –Σαρδινέρο (88’ Βαφέας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Συλαϊδόπουλος): Διούδης- Ζαγαρίτης, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Σάντσες (87’ Πούγγουρας )- Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (λ.τ. 62’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάννης (70’ Εμμανουηλίδης), Μπουζούκης (87’ Καμπετσής )- Μακέντα, Καρλίτος