Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League

 Οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League 

Έγιναν γνωστοί οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού για τα play offs του Champions League.  Το ιδανικό σενάριο για τον Ολυμπιακό ήταν να αποφύγει τη Σλάβια Πράγας και γι’ αυτό τα παιχνίδια της Τετάρτης (26/8) είχαν τεράστιο ενδιαφέρον ενόψει της κλήρωσης της ερχόμενης Τρίτης.

Στους Πειραιώτες έγινε η χάρη και οι Τσέχοι δεν θα βρεθούν στο δρόμο τους. Αυτό οφείλεται στη Φερεντσβάρος, η οποία νίκησε 2-1 τη Σέλτικ του Μπάρκα και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Champions League. Έτσι η Σλάβια Πράγας ανέβηκε

στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με τον Ολυμπιακό και δεν μπορεί να κληρωθεί μαζί του.

Προέκυψαν, ωστόσο, οριστικά και οι πιθανοί αντίπαλοι των «ερυθρόλευκων». Η Λουντογκόρετς που ήταν μία από αυτές ηττήθηκε από τη Μίντιλαντ (1-0) και έφυγε από τη μέση. Έτσι στο γκρουπ των ανίσχυρων δημιουργήθηκαν δύο κενές θέσεις. Η μία καλύφθηκε από την Καραμπάκ που νίκησε 2-1 τη Σέριφ και προκρίθηκε και η άλλη θέση από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία νίκησε 3-0 τη Σουντούνα.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Στο γκρουπ των ισχυρών είναι η Σάλτσμπουργκ (53.500), ο Ολυμπιακός (43.000), η Ντιναμό Ζάγκρεμπ (33.500) και η Σλάβια Πράγας (27.500).

Στο γκρουπ των αδυνάτων από όπου θα προκύψει ο αντίπαλος των πρωταθλητών Ελλάδας είναι πλέον η Γιούνγκ Μπόις (25.500), ο Ερυθρός Αστέρας (22.750), η Καραμπάκ (21.000) και η Μακάμπι Τελ Αβίβ (16.500).

Μία από αυτές θα είναι υποψήφια αντίπαλος του Ολυμπιακού και η κλήρωση θα γίνει την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου.