Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Το “αντίο” του Λευκού Οίκου στον αδελφό του Τραμπ

  Το “αντίο” του Λευκού Οίκου στον αδελφό του Τραμπ 

Του Φρίξου Παλαιολόγου


Η επιδείνωση της υγείας του Ρόμπερτ Τραμπ τις τελευταίες ημέρες, οδήγησε στο αναπόφευκτο. Ο μικρότερος αδελφός του Αμερικανού Προέδρου έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, σε ηλικία 71 ετών, και ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να τον αποχαιρετήσει με μια συγκινητική δήλωση.

Το ίδιο έκανε και το επιτελείο του στον Λευκό Οίκο, που είχε μονάχα όμορφες αναμνήσεις από τον Ρόμπερτ Τραμπ, τον οποίο επισκέφτηκε πριν από μερικές ώρες ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ σε νοσοκομείο της Νέας Υόρκης.

“It is with heavy heart I share that my wonderful brother, Robert, peacefully passed away tonight.

He was not just my brother, he was my best friend.

He will be greatly missed, but we will meet again. His memory will live on in my heart forever.

Robert, I love you. Rest in peace.”

«Με βαριά καρδιά μοιράζομαι μαζί σας ότι ο υπέροχος αδελφός μου, ο Ρόμπερτ, πέθανε ειρηνικά απόψε. Δεν ήταν μόνο αδελφός μου, ήταν ο καλύτερος φίλος μου. Θα μου λείψει πολύ, αλλά θα συναντηθούμε ξανά. Η μνήμη του θα ζήσει στην καρδιά μου για πάντα. Ρόμπερτ, σ ‘αγαπώ. Αναπαύσου εν ειρήνη», τονίζει ο Τραμπ στην ανακοίνωσή του.

Ο 71χρονος Ρόμπερτ Τραμπ, τρία χρόνια μικρότερος από τον 74χρονο πρόεδρο, ήταν στέλεχος επιχειρήσεων και είχε θέση αυξημένης ευθύνης στην οικογενειακή αυτοκρατορία ακινήτων, τον Οργανισμό Τραμπ.

Ο πρόεδρος Τραμπ είχε επισκεφθεί τον αδελφό του την Παρασκευή στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν.

 

 

Ο πρόεδρος αναμένεται να παραστεί στην κηδεία, σύμφωνα με σύμβουλό του.

Η αιτία του θανάτου του Ρόμπερτ Τραμπ δεν έχει γίνει γνωστή.

ysterografa