Κυριακή 16 Αυγούστου 2020

Λίγη ντροπή… Το αναπόφευκτο “τέλος εποχής” για τον μεγαλύτερο όλων… Εφιαλτική ήττα για την Μπαρτσελόνα 2 - 8 από την Μπάγερν Μονάχου!

 Λίγη ντροπή…

Να δέχεσαι 8 γκολ, είναι σοκαριστικό. Ειδικά όταν είσαι η Μπαρτσελόνα.

Μια ομάδα… μεγαλύτερη από ομάδα. Συνώνυμο ενός έθνους. Δηλαδή, ενός περήφανου λαού.

Η συντριβή της ιστορικής ομάδας με 8-2 από τη Μπάγερν Μονάχου, έχει την προφανή ποδοσφαιρική διάστασή της.

Πάνω από όλα όμως, έχει ψυχολογικές επιπτώσεις στους οπαδούς της, με απρόβλεπτες συνέπειες για το μέλλον, ανεξαρτήτως θεαματικών αλλαγών.

Οι σχετικές φήμες ήταν έντονες τους τελευταίους μήνες. Μετά και την ιστορική ντροπή της συντριβής της Μπαρτσελόνα από τη Μπάγερν Μονάχου, οι εξελίξεις αναμένεται να τρέξουν περισσότερο γρήγορα.

Ο Λιονέλ Μέσι βλέπει ως περίπου αναπόφευκτο το “τέλος εποχής” της παρουσίας του στη Βαρκελώνη. Εκεί όπου βρίσκεται από 14 ετών, για να φτάσει στα 33 του να θεωρείται ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής των τελευταίων δεκαετιών.

Το συμβόλαιό του λήγει το 2021, και δύσκολα θα το ανανεώσει, αν δεν υπάρξουν δραστικές αλλαγές στη Μπαρτσελόνα. Μια σελίδα γυρίζει. Και το ενδιαφέρον θα εστιαστεί στο ποιά ομάδα θα καταφέρει να τον κερδίσει.

Εφιαλτική βραδιά έζησε η Μπαρτσελόνα στη Λισαβόνα. Η ομάδα του Κίκε Σετιέν έγραψε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της χάνοντας με 8-2 από τη Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί ήταν τρομακτικοί στο παιχνίδι με τους "μπλαουγκράνα", οι οποίοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν και να φρενάρουν τους αντιπάλους τους.

Η Μπάγερν άνοιξε το σκορ στο 4' με τον Μίλερ και στο 7' η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε στο 7' με αυτογκόλ του Αλάμπα. Αυτό που ακολούθησε δεν είχε προηγούμενο με τη Μπάγερν να πιάνει από το λαιμό την ομάδα του Σετιέν. Μόνο οι φανέλες θύμιζαν πως στο γήπεδο ήταν η Μπαρτσελόνα. Στο 22΄ο Πέρισιτς έκανε το 1-2 και στο 28' ο Γκνάμπρι το 1-3 για να έρθει ο Μίλερ και να διαμορφώσει το σκορ του ημιχρόνου κάνοντας το 1-4. Ο εφιάλτης δεν τελείωσε για την ομάδα της Καταλωνίας, αφού το δεύτερο ημίχρονο είχε μία από τα ίδια. Η Μπάγερν δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι και το σκορ πήρε απίστευτες διαστάσεις. Στο 57' μείωσε σε 2-4 ο Σουάρες για να έρθει μετά νέος… βομβαρδισμός. Στο 63' ο Κίμιχ έκανε το 2-5 και στο 82' ο Λεβαντόφσκι το 2-6. Μέχρι και ο Κουτίνιο που ανήκει στη Μπαρτσελόνα έβαλε δύο γκολ στο 87' και 89' και διαμόρφωσε το τελικό 2-8. Ένα ματς που έστειλε πανηγυρικά τη Μπάγερν στα ημιτελικά και έκλεισε ένα κύκλο για τη Μπαρτσελόνα με τον Μέσι να είναι άφαντος.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Κίκε Σετιέν): Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Πικέ, Λανγκλέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς (70΄ Φάτι), Σέρτζι Ρομπέρτο (46΄ Γκριζμάν), Ντε Γιονγκ, Βιδάλ, Μέσι, Σουάρες.

ΜΠΑΓΕΡΝ (Χάνσι Φλικ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ (76΄ Ζίλε), Αλάμπα, Ντέιβις (84΄ Λούκας Ερναντέζ), Γκορέτσκα (84΄ Τολισό), Τιάγκο Αλκάνταρα, Γκνάμπρι (75΄ Κουτίνιο), Μίλερ, Πέρισιτς (67΄ Κομάν), Λεβαντόβσκι.

Λίγη ντροπή λοιπόν. Δεν έβλαψε ποτέ, κανέναν.