Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020

Το… φιλί της ζωής

 

Ήταν μάλλον αναμενόμενο η ομιλία της Μελάνια Τραμπ στη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, και φυσικά να κεντρίσει την περιέργεια των social media.

Η δεύτερη ημέρα (του Συνεδρίου), η δεύτερη εκλογή (μετά το 2016) η… πρώτη φορά (της μετριοπάθειας).

Η ομιλία της Μελάνια Τραμπ από τον Κήπο των Ρόδων στον Λευκό Οίκο, ήταν προορισμένη να

αλλάξει την εικόνα. Εν μέρει τα κατάφερε. Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ εμφανίστηκε στο βήμα, τη δεύτερη ημέρα του Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Και μίλησε από την καρδιά της για την ανάγκη επανεκλογής του συζύγου της στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Η Μελάνια Τραμπ προσπάθησε να μιλήσει στην καρδιά της Αμερικής. Και για να το κάνει αυτό, δεν δίστασε να αποδεχτεί την… ιδιαιτερότητα του Ντόναλντ Τραμπ ως δημόσιας παρουσίας, με τα θετικά και τα αρνητικά του. Μια ομιλία εκτός πλαισίου, που οι Ρεπουμπλικανοί προσδοκούν ότι έδωσε το… φιλί της ζωής στην καμπάνια του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ.

Ήταν άλλωστε και η πρώτη φορά στο φετινό Συνέδριο, που κάποιος ομιλητής εστίασε στη μετριοπάθεια και τη συναίνεση, αντί για την πόλωση και τις κραυγές.

Το Twitter ωστόσο βρέθηκε στα καλύτερά του, με τις συγκρίσεις ανάμεσα στην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και τον… Φιντέλ Κάστρο, για τη στυλιστική επιλογή της Μελάνια Τραμπ.

Κανείς ωστόσο δεν αμφισβητεί ότι παραμένει γοητευτική, ανεξαρτήτως του τι φοράει.