Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Κορονοϊός ---μάσκα στην εκκλησία….


 

 Γράφει ο Νίκος Ζάβαλης

Η μάσκα στερεί τον Χριστό από τους πιστούς ;;;;

Οι γιατροί την επέβαλλαν …να την δεχτούμε ,γιατί είναι για το καλό μας!!!

Οι γιατροί είναι αποδεκτοί από τον θεό ,και έχουμε πολλούς άγιους γιατρούς που προσέφεραν ιατρική βοήθεια και μάλιστα χωρίς αμοιβή.

Η μάσκα έγινε υποχρεωτική και για την εκκλησία.

Όμως δεν βάζουμε μάσκα στην εκκλησία και γιατί δεν βάζουμε ;;;

Γιατί έχουμε μόνιμα μέσα μας την μάσκα της υποκρισίας και δεν θέλουμε να την  βγάζουμε. Όμως θεωρούμε –και είναι σωστό— να καθαρίζουμε την εκκλησία  να στρώνουμε πανάκριβα χαλιά ,πανάκριβους πολυελέους ,να έχουμε καλοριφέρ για τον χειμώνα και aircondition  και για ζέστη και κρύο… και να καθαρίζουμε τακτικά τον ναό …και σωστά πράττουμε. Όλα αυτά ενισχύουν την πίστη μας;;;

Ανάβουμε κεράκι και γρήγορα ,πριν καεί το σβήνουν ,για να πάρουν άλλα οι πιστοί και έτσι να πουλήσουμε περισσότερα κεριά…

Τα παλιά τα χρόνια δεν είχαν τέτοιες ανέσεις στην εκκλησία .Οι εκκλησίες ήσαν γεμάτες γιατί ο κόσμος τότε πίστευε. Το κεράκι το άφηναν να καεί εντελώς ,γιατί το κεράκι συμβόλιζε ότι καίμε τα πάθη μας εντελώς!!!

Και επί πλέον κάνουμε και απολυμάνσεις στην Εκκλησία  και το θέλουμε όλοι και δεν αντιδρούμε ,γιατί το θεωρούμε σωστό …και είναι σωστό ,το συστήνουν και οι γιατροί.

Όμως δεν κάνουμε απολύμανση της δικής μας καρδιάς ,παρά το ότι η Εκκλησία το επαναλαμβάνει συνέχεια ,ιδίως αυτές τις μέρες τις πονηρές.

Στην Εκκλησία είμαστε ελεύθεροι και πρέπει και μάσκες να φοράμε και να τηρούμε αποστάσεις ,χωρίς να περιμένουμε υποδείξεις από τον παππά και τους επιτρόπους της

Εκκλησίας.

Στα μαγαζιά υποχρεωτικά τα τηρούμε ,στην Εκκλησία δεν τα τηρούμε γιατί το

«παίζουμε ελεύθεροι και ωραίοι» στα καφενεία και σε άλλα κέντρα διασκέδασης στην πλειοψηφία τους τηρούν τα μέτρα.

Πρέπει και την μάσκα να φοράμε και να κρατούμε αποστάσεις ,χωρίς να περιμένουμε υποδείξεις ,και συστάσεις από κανέναν. Άλλωστε έτσι αναγνωρίζουμε και τους γιατρούς ,που τους έχει ευλογήσει και ο θεός!

Δύο πράγματα μας χρειάζονται , αφ΄ ενός να ενώσουμε τις προσευχές μας και στην Εκκλησία και παντού και αφ΄ έτέρου  να απολυμάνουμε και να διαγράψουμε τις κακίες και το «εγώ τα ξέρω όλα».

Σκοπός μας είναι να μην κλαίμε για τις αποτυχίες μας ,αλλά να σκεφτόμαστε σωστά και να αγωνιζόμαστε και έτσι να προχωράμε… να κάνουμε τα πάντα με την θέλησή μας ,να μην αφήνουμε κενό «άδειο αγώνα» και τότε λέει ο Κύριος ,ότι θα κάνει Αυτός ,ότι δεν μπορούμε εμείς! θέλει πολύ περισσότερη προσπάθεια να αγαπάς ,από το να μισείς και να λες και να βροντοφωνάζεις « εγώ τα ξέρω όλα» ……………..

Ν.Ζάβαλης