Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Πλέι άουτ Super League 1: Δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος / Οι Αρκάδες πρώτοι και αήττητοι στα πλέι άουτ

Πλέι άουτ Super League 1: Δεν τα κατάφερε ο Πανιώνιος (αποτελέσματα, βαθμολογία)
Ύστερα από επτά αγωνιστικές η μάχη για τη σωτηρία ολοκληρώθηκε με τον Πανιώνιο να υποβιβάζεται απευθείας και την Ξάνθη να διεκδικεί την παραμονή της μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ. Όλα αυτά βέβαια αν δεν γίνει αναδιάρθρωση και μείνουν όλες οι ομάδες στη Super League 1.

 Ο Πανιώνιος δεν κατάφερε να κερδίσει μέσα στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και να παραμείνει στην κατηγορία. Ο βαθμός δεν ήταν αρκετός για την ομάδα της Νέας Σμύρνης που υποβιβάστηκε.
Ο Πανιώνιος πάλεψε, προσπάθησε αλλά δεν σώθηκε. Το 0-0 στο Περιστέρι δεν ήταν αρκετό για την ομάδα της Νέας Σμύρνης που υποβιβάστηκε.
Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του ματς αλλά δεν σκόραρε, με τον Κότνικ να κάνει πολύ καλό παιχνίδι. Βέβαια ο Πανιώνιος στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να κλέψει τη νίκη και να σωθεί με τον Τσιλούλη. 
Ατρόμητος (Σάββας Παντελίδης): Μέγερι, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κατράνης, Νάτσος (80' Ούμπιδες), Μπουσούλατζιτς, Ενσικουλού (67' Βέλλιος), Ραμπέγιο, Ανδρούτσος (67' Γιακουμάκης), Μανούσος (90'+1' Νταβιώτης)
Πανιώνιος (Λεωνίδας Βόκολος): Κότνικ, Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Παπανικολάου, Μαξίμοβιτς (79' Οικονομίδης), Τσιλούλης, Λυμπεράκης (87' Δούμτσιος), Αραμπούλι (59' Άρσε).
=============
Η Ξάνθη έμεινε σε θέση Superleaugue, ενώ η ΑΕΛ έκανε το ηθικό καθήκον της στο δίκαιο 0-0 στην Λάρισα. το 0-0 στο συγκεκριμένο ματς σε συνδυασμό με την ισοπαλία του Πανιωνίου στο Περιστέρι, φέρνει την ακριτική ομάδα σε θέση παραμονής στη Superleague, αλλά και αναμονής γενικότερα για τις αποφάσεις που θα ληφθούν μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και ενόψει του προσεχούς σχετικά με τις ομάδες που θα λάβουν μέρος στη νέα αγωνιστική περίοδο.

 Εντύπωση έκανε το γεγονός ότι κατά την είσοδο τον παικτών της Ξάνθης στο γήπεδο ακούστηκε από τα μεγάφωνα ο ύμνος του ΠΑΟΚ, αλλά και το...«Σουζάνα»! Με τους παίκτες της Λάρισας να έχουν εμφάνιση με σύνθημα για την Αγιά Σοφιά, όπως είχε προαναγγελθεί.

Λάρισα: Κρίστινσον, Μπέρτος, Μάρκοβιτς (83΄Μιχαήλ), Ζίζιτς, Ηλιάδης, Φιλίπ, Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς (76’ Λουφάκης), Τόρζε, Πινακάς, Βινίσιους
Ξάνθη: Άμπαντ, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Καρασαλίδης, Στάρτζεον, Τερκί, Ντε Αμορίμ (89΄Σόσα), Τζουρίτσκοβιτς (84΄Κάστρο), Κοβάτσεβιτς, Γκαργκαλατζίδης (70’ Φοσέ)
============
 Αστέρας Τρίπολης – Λαμία  1-1: Οι Αρκάδες πρώτοι και αήττητοι στα πλέι άουτ 
Ο Αστέρας Τρίπολης στην τελευταία αγωνιστική των πλέι αουτ, παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στη Λαμία, αλλά τερμάτισε πρώτος και αήττητος στο μίνι πρωτάθλημα. Στη χθεσινή αναμέτρηση ο Αστέρας μπήκε δυνατά στο ματς και στην πρώτη του αξιόλογη επίθεση στο 18’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ με τον Κρέσπι. Έτσι έληξε το πρώτο μέρος και με το ξεκίνημα της επανάληψης το συγκρότημα της Φθιώτιδας ισοφάρισε με τον Μπιανκόνι (50’). Στη συνέχεια άνοιξε το παιχνίδι και δημιουργήθηκαν ευκαιρίες στις δύο εστίες, αλλά δεν άλλαξε το 1-1.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ : Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Αντζουλάς, Χριστόπουλος, Τασουλής, Μπελόκ, Μπόρχα Φερνάντεζ, Σίτο (81’ Τζίμας), Ριέρα, Αλί Μπαμπά (46’ Μπαράλες). Κρέσπι.
ΛΑΜΙΑ : Επασί, Σκόνδρας (84’ Καραγιάννης) , Ασίγκμπα, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Μπαχανάκ, Βασιλόγιαννης (75’ Νικολόπουλος), Μπουλούλης, Ρόμανιτς, Αραβίδης (84’ Σάσι), Μπιανκόνι (68’ Καραμάνος).
=============
Έναν πόντο χρειαζόταν ο Παναιτωλικός για να διασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, εν τέλει πήρε την νίκη κόντρα στον Βόλο  1-0 με γκολ του Ντουάρτε (31') . Δεν ήταν εύκολη η επικράτηση των γηπεδούχων, αφού οι Θεσσαλοί δεν πήγαν με τουριστική διάθεση στο Αγρίνιο αν και δεν είχαν βαθμολογικό κίνητρο.

Το πάλεψαν, ωστόσο, οι νεοφώτιστοι, είχαν και δύο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο και γενικότερα έφθαναν με μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή του Παναιτωλικού, που όμως ευτύχησε να σκοράρει σε μια από τις ελάχιστες δικές του καλές στιγμές στο πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη ο ρυθμός έπεσε, οι γηπεδούχοι διαχειρίστηκαν το υπέρ τους προβάδισμα και κλείδωσαν δίχως άγχος την παραμονή στην κατηγορία. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Παρράς, Λιάβας, Ταχάρ (79' Τσιγγάρας), Ντουάρτε (80' Μπελεβώνης), Ντάλσιο, Αριγίμπι (61' Άλβαρες), Ρόσα (61' Μουνιέ), Μπαΐροβιτς (89' Καββαδίας).
ΒΟΛΟΣ (Στέφανος Ξηροφώτος): Γκαραβέλης, Φεράρι, Δημόπουλος (λ. τ. 70' Κορέλας), Μήτογλου, Λύρατζης, Τσοκάνης, Μαξ, Μπαλογιάννης (89' Μπάλλας), Μουνίθ, Κυζιρίδης, Γέντρισεκ (55’ Ζοάο).

7η αγωνιστική

ΑΕΛ - Ξάνθη 0-0
Αστέρας Τρίπολης - Λαμία 1-1 (18' Κρέσπι, 50' Μπιανκόνι)
Ατρόμητος - Πανιώνιος 0-0
Παναιτωλικός - Βόλος 1-0 (31' Ντουάρτε)

Βαθμολογία πλέι άουτ




* Η 14η ομάδα υποβιβάζεται απευθείας και η 13η θα δώσει αγώνα μπαράζ με την 2η ομάδα της SuperLeague 2 (πρώην Football League). Ο νικητής θα κερδίσει το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία.