Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

"Αναπαύθηκε" ο Παπά Σπύρος Λιόρδος του Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται, κείμενο που λέει "Ανεχώρησε σήμερα προς τας ουρανίους μονάς o πολυφιλητος μας πατήρ Σπυρίδων Λιόρδος, προϊστάμενος του ιερού ναού Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου. Ας έχουμε την ευχή Του!"
"Έφυγε"  από τη ζωή ο παπά Σπυρίδων Λιόρδος , που υπηρέτησε ως ιερατικός προϊστάμενος και εφημέριος στους Ιερούς Ναούς του Αγίου Βλασίου Ξυλοκάστρου και του Αγίου Ανδρέου Πιτσών.
Ένας από τους λίγους ιερείς που λάτρεψε τον ναό του Αγίου Βλασίου, κόπιασε για την καλύτερη και άψογη λειτουργία του ναού, παρόλα τα πολλά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια, που ήταν και η αιτία που το τελευταίο χρόνο σταμάτησε να υπηρετεί την μεγάλη αυτή ενορία και μεταφέρθηκε στη γενέτειρα του, το Λουτρό. Μορφωμένος άνθρωπος, είχε διατελέσει καθηγητής στο παλαιό παρελθόν, όμως η ιερωσυνη τον κέρδισε και την υπηρέτησε με πολύ αφοσίωση ως τη τελευταία του πνοή Αύριο Κυριακή στις 11.00, η σωρός του θα βρίσκεται προς προσκύνημα στον ναό που υπηρέτησε και λάτρεψε τόσα χρόνια, στον ναό του Αγ. Βλασίου Ξυλοκαστρου. Στις 12.00 θα ψαλλει η εξωδιος ακολουθια.
 Επίσης υπήρξε και κοινοτικός γραμματέας στην τ. κοινότητα του Κάτω Λουτρού. 
Εμείς,,..ας έχουμε την ευχή και την ευλογία του!!! Συλλυπητήρια στους συγγενείς του αγαπητού Παπα Σπύρου