Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020

Ανασχηματισμός: Ποιους… τελειώνει & πότε ο Μητσοτάκης -Ποιοι νέοι μπαίνουν

 
 
Μετά το βέτο Σαμαρά που «πάγωσε» τον ανασχηματισμό, φαίνεται ότι το Μαξίμου, κατόπιν και σχετικών συνεννοήσεων με τον πρώην πρωθυπουργό, φαίνεται ότι το Μαξίμου επανέρχεται, προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι είναι όμηρος των εσωκομματικών ισορροπιών. Προς αυτή την κατεύθυνση
ήταν, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ήταν και η προχθεσινή δήλωση του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη, «από την 1η Ιουλίου να είστε έτοιμοι», καθώς, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr από το περασμένο Μάιο, λόγω της μετακίνησης της Νίκης Κεραμέως, ο ανασχηματισμός τοποθετούνταν μετά το τέλος των πανελλαδικών εξετάσεων.
Όσον αφορά το χρόνο, το πιθανότερο σενάριο, είναι το πρώτο 15θημερο του Ιουλίου, ενώ το εναλλακτικό τα τέλη Αυγούστου, λίγο πριν την ΔΕΘ.
Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr στις 13 Μαΐου, σχεδόν βέβαιη θεωρείται η απομάκρυνση 3 στελεχών της κυβέρνησης. Πιο συγκεκριμένα Γιάννης Βρούτσης, Χάρης Θεοχάρης και Λευτέρης Αυγενάκης δεν θα συνεχίσουν στις θέσεις τους, ενώ μένει να ξεκαθαρίσουν ακόμα δυο ζητήματα.
Παράλληλα τα νέα στοιχεία σε σχέση με το προ ενάμιση μήνα ρεπορτάζ είναι ότι:
-Απομακρύνεται το ενδεχόμενου εισόδου στην κυβέρνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου.

aftodioikisi.gr
-Αντί για την Όλγα Κεφαλογιάννη, στην κυβέρνηση να εισέλθει ο Θοδωρής Ρουσσόπουλος.
Τέλος, όπως έχει ήδη γράψει η ιστοσελίδα, σίγουρη είναι η μετακίνηση Πέτσα, πιθανότατα στη θέση του υφυπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη, ο οποίος προαλείφεται για τη θέση του υπουργού Εργασίας.