Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Κάτι περισσότερο από ένα πρωτάθλημα!

Κάτι περισσότερο από ένα πρωτάθλημα!  
Ο Ολυμπιακός κόντρα σε όλους και σε όλα πήρε ένα μάγκικο πρωτάθλημα και έχει κάθε δικαίωμα ο κόσμος του να πιστεύει ότι «τα καλύτερα έρχονται».
Τεράστιο επίτευγμα… Όχι μόνο το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρωτάθλημα κόντρα σε «θεούς και δαίμονες», απέναντι σε «συμμαχίες» και διάφορους τύπους που πήγαν να βάλουν τρικλοποδιές, όπως στο περιβόητο ματς του Βόλου με το εξόφθαλμο γκολ του Σουντανί που ακυρώθηκε.
Το επίτευγμα έχει να κάνει περισσότερο με την τεράστια διαφορά από τους υπόλοιπους που αποτυπώνεται στον βαθμολογικό πίνακα. Αυτό το +18 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ ίσως να… αδικεί κιόλας τους «ερυθρόλευκους».

Πώς κύλησε η φετινή σεζόν; Ο Ολυμπιακός αντιστάθηκε στον «πόλεμο» που δεχόταν, αλλά στο τέλος έχοντας ως «μαγικό φίλτρο» την «χημεία» ανάμεσα σε διοίκηση, προπονητή και παίκτες, έφτασε στο βράδυ της Κυριακής (19/7) να σηκώσει στον πειραϊκό ουρανό το 45ο πρωτάθλημα σε μία εντυπωσιακή φιέστα.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πανάξια πρωταθλητής και αυτό που μας άρεσε περισσότερο στις δηλώσεις των πρωταγωνιστών ήταν ότι πριν καλά-καλά σηκώσουν την κούπα, άρχισαν να μιλούν για τον τελικό του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Δεν έχουν χορτάσει!
Ο Ολυμπιακός έβγαζε υγεία, έβγαζε… ποδοσφαιρίλα, έβγαζε εικόνα ομάδας που «έχτισε» πετραδάκι-πετραδάκι ένα σύνολο με ποδοσφαιρική λογική και όχι ανορθογραφίες. Και για αυτό το λόγο έφτασε στο σημείο να υποκλιθούν και οι αντίπαλοί του. Αυτό που πέτυχε φέτος ο Ολυμπιακός, είναι κάτι περισσότερο από ένα πρωτάθαλημα.
Φώναξε, γκρίνιαξε, παραπονέθηκε για τα «κακώς κείμενα» του ποδοσφαίρου, αλλά αυτό που έμεινε στο τέλος είναι ότι κέρδισε χάρη στο ποδόσφαιρο που έπαιξε. Ό,τι κέρδισε, το κέρδισε με το σπαθί του, με την αξία του, με την ποιότητά του, με την τακτική του, με τον προπονητή του, με τους παίκτες του, με τις επιλογές της διοίκησής του. Σημείο – κλειδί η παραμονή του Μαρτίνς πέρσι το καλοκαίρι… Από εκεί ξεκίνησαν όλα!
Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει ότι «τα καλύτερα έρχονται…». Κι όπως αντιλαμβάνεστε, τα «καλύτερα» δεν είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου (αν γίνει ο τελικός) την ερχόμενη Κυριακή (26/7). Η Ευρώπη είναι το όνειρο όλων στην ερυθρόλευκη οικογένεια.
Σίγουρα η Γουλβς δεν έχει καμία σχέση με τον ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ. Προφανώς και με το 1-1 που πήραν οι Άγγλοι στο Καραϊσκάκη, έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Όμως, με τον αυτόν τον Ολυμπιακό, καμία Γουλβς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχη!