Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0: Πάρτι πριν από τη φιέστα στον Πειραιά

Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0: Πάρτι πριν από τη φιέστα στον Πειραιά 
Η αυλαία μίας πολύ πετυχημένης σεζόν έπεσε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται την ΑΕΚ και τον κόσμο του έξω από αυτό να ανυπομονεί για την απονομή. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο, σαν… ρομπότ έμειναν ανεπηρέαστοι από το πανηγυρικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί από πολύ νωρίς. Μπήκαν στο γήπεδο και έπαιξαν σαν να «καίγονταν» για τη νίκη. Επικράτησαν με σκορ 3-0 της Ένωσης στο φαληρικό γήπεδο και υπέγραψαν με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο το φινάλε μίας σεζόν που είχε πολλά θετικά.
Έτσι ο Ολυμπιακός πανηγυρίζει την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος, ενώ έφτασε σε μία άνετη νίκη απέναντι στην ομάδα που σε μία εβδομάδα θα συναντήσει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.
Ήταν αναμενόμενο πως ο Πέδρο Μαρτίνς ούτε θα άλλαζε όλη την ενδεκάδα, αλλά ούτε και θα έπαιζε μόνο με βασικούς ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκούρασε τον Σεμέδο, τον Μπουχαλάκη και τον Μασούρα, ενώ είχε εκτός με πρόβλημα τον Ομάρ. Από την άλλη ο Μάσιμο Καρέρα επίσης κράτησε παίκτες, αφού δεν ξεκίνησε ούτε ο Λιβάγια, ούτε ο Ολιβέιρα, ενώ υπήρχε το πρόβλημα με τον Τσιγκρίνσκι. Και οι δύο προπονητές θέλησαν να κρύψουν πράγματα ενόψει και της αναμέτρησης για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.Ο Ολυμπιακός μπήκε στο γήπεδο αφηνιασμένος όπως είχε κάνει και στο ματς του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ. Η ομάδα του Πειραιά «έπνιξε» τους «κιτρινόμαυρους» στο πρέσινγκ και πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό θα μπορούσε να έχει σκοράρει, αλλά ο Ελ Αραμπί αστόχησε. Ο Μαροκινός έχασε κι άλλη ευκαιρία στη συνέχεια, όμως, το γκολ ήρθε στο 10’ με τον έξοχο συνδυασμό των Καμαρά, Φορτούνη και τον Βαλμπουενά να «εκτελεί» για το 1-0. Οι «ερυθρόλευκοι» έβγαζαν τρομερή ενέργεια στο γήπεδο και η ΑΕΚ από την άλλη έδειχνε ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το παιχνίδι.
Η ομάδα του Μαρτίνς εκδήλωνε κατά κύματα τις επιθέσεις, ενώ ο Μάσιμο Καρέρα έβλεπε πως το σύστημα με τετράδα στην άμυνα δεν απέδιδε. Μέχρι να προλάβει να σκεφτεί τι θα κάνει ήρθε η φάση του 21ου λεπτού και το πανέμορφο γκολ του Ραντζέλοβιτς από μαγική μπαλιά του Φορτούνη. Η ΑΕΚ πέρασε ένα εφιαλτικό εικοσάλεπτο απέναντι σε έναν Ολυμπιακό που είχε βρει πολλές λύσεις στο γήπεδο. Ο Φορτούνης ήταν σε καλή βραδιά, ο Ραντζέλοβιτς «σφαίρα» και ο Γκασπάρ κάλυπτε επάξια το κενό του Ομάρ με πολλά ανεβάσματα στην επίθεση. Ο Καρέρα στη συνέχεια έπαιξε με τρία στόπερ και εκεί άρχισε να μαζεύει την κατάσταση, ενώ και ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε κάπως. Παρόλα αυτά η ομάδα του Πειραιά είχε τον πρώτο λόγο και πάλι, αλλά στο 45’ φάνηκε και ο Σα όταν ο Βέρντε επιχείρησε να τον νικήσει από πλάγια θέση. Έτσι το 2-0 δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παπαπέτρου.
Ο Ολυμπιακός έκανε μαγικό πρώτο 25λεπτο, πέτυχε δύο γκολ και ήταν αυτός που είχε το πάνω χέρι στο παιχνίδι. Στην επανάληψη τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά στο ξεκίνημα. Η ΑΕΚ μπήκε στο γήπεδο και έβγαλε περισσότερη διάθεση θέλοντας να πετύχει ένα γκολ για να δώσει ξανά ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο έβγαλε τελικές προσπάθειες, αλλά όποτε χρειάστηκε ο Σα δήλωσε παρών. Και το έκανε ο Πορτογάλος στο 58’ σουτ του Μάνταλου, ενώ υπήρξαν 1-2 ακόμα φάσεις που αστόχησαν οι φιλοξενούμενοι.
Όλα αυτά μέχρι το 60’, διότι από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός πήρε τον έλεγχο του αγώνα και πήγε σε ένα κοντρόλ ρυθμό. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να ηρεμήσουν το ματς και να το διαχειριστούν κάτι που έχουν σε αρκετές ακόμα περιπτώσεις στα play off. Παρόλα αυτά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ήταν αυτοί που έφταναν πολύ πιο κοντά στην περιοχή του Τσιντώντα. Έτσι στο 73’ η πίεση απέδωσε καρπούς και αφού ο Βαλμπουενά δεν μπόρεσε να βάλει το δεύτερο προσωπικό του γκολ, έβαλε το πρώτο του ο Καμαρά για το 3-0. Από αυτό το σημείο και μετά ελάχιστα αξιοσημείωτα συνέβησαν στο γήπεδο. Ο Ολυμπιακός είχε πάρει μέτρα στο γήπεδο, πίεζε την ΑΕΚ, είχε τον απόλυτο έλεγχο, ενώ και οι παίκτες του Καρέρα έδειχναν να έχουν συμβιβαστεί με την ήττα. Και κάπως έτσι φτάσαμε στο φινάλε και στη νίκη με 3-0 με τον Ολυμπιακό να βάζει τον επίλογο σε αυτή τη μεγάλη σεζόν.
Ολυμπιακός: Σα, Γκασπάρ, Σισέ, Μπα (75’ Παπαδόπουλος), Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Καμαρά, Ραντζέλοβιτς (62’ Μπουχαλάκης), Φορτούνης (89’ Χριστοδουλόπουλος), Βαλμπουενά (75’ Τοροσίδης), Ελ Αραμπί (62’ Μασούρας)
ΑΕΚ: Τσιντώντας, Παουλίνιο, Οικονόμου, Σβάρνας, Μπακάκης, Σιμάνσκι, Σιμόες, Βέρντε (61’ Ολιβέιρα), Μάνταλος (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Αλπμάνης (46’ Κρίστιτσιτς), Αραούχο (61’ Λιβάγια).

10η αγωνιστική

Κυριακή 19/7
Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0 (10’ Βαλμπουενά, 21’ Ραντζέλοβιτς, 74’ Καμαρά)
Παναθηναϊκός-ΟΦΗ 3-2 (27' Μπεκ 35' Μακέντα 42΄Χατζηγιοβάννης - 29΄Φιγκεϊρέδο, 38΄Βαζ)
ΠΑΟΚ-Άρης 0-0

Βαθμολογία πλέι οφ

* Τα ευρωπαϊκά εισιτήρια είναι πέντε: Ο πρωταθλητής και ο δευτεραθλητής παίρνουν μέρος στα προκριματικά του Champions League, ενώ τρία παραμένουν τα εισιτήρια για το Europa League.
* Ο Κυπελλούχος συμμετέχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.
* Εάν ο Κυπελλούχος έχει εξασφαλίσει την έξοδό του στο Champions League, τότε το εισιτήριο πάει στον 3ο της βαθμολογίας και τα άλλα δύο εισιτήρια στον 4ο και τον 5ο της βαθμολογίας