Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Στους 205 οι νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα – Πέθανε 70χρονος στην Πάτρα - Συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη


Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου από την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός στην Ελλάδα. Το μεσημέρι της Παρασκευής (31.07.2020) ακόμη ένας άνθρωπος έχασε τη μάχη για τη ζωή.

Ο 205ος νεκρός από τον κορονοϊό στη χώρα μας είναι ένας 70χρονος άνδρας που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα.

Ο άνδρας νοσηλευόταν στην Εντατική και είχε υποκείμενα νοσήματα. Τις τελευταίες μέρες η κατάσταση

της υγείας του είχε επιδεινωθεί.


Δέκα καλεσμένοι και ο γαμπρός είναι μέχρι στιγμής τα κρούσματα κορονοϊού από το γαμήλιο γλέντι στις 25 Ιουλίου στην Θεσσαλονίκη! Συναγερμός στις υγειονομικές αρχές της πόλης.
ο θέμα είχε αποκαλύψει το voria.gr αλλά σύμφωνα με το GrTimes, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Παναγιώτης Τουχτίδης, δήλωσε ότι κατά τη χθεσινή εφημερία προσήλθαν άλλα δώδεκα άτομα που είχαν παραστεί στον γάμο με ύποπτα συμπτώματα. Από τους δώδεκα ασθενείς τελικά οι δέκα βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό Το γαμήλιο γλέντι με περίπου 150 καλεσμένους έγινε στις 25 Ιουλίου στο Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το Voria.gr, ένα από τα κρούσματα είναι ο γαμπρός, περίπου 35 ετών.

Στο μεταξύ ενισχύεται από αύριο η συχνότητα των δρομολογίων στις γραμμές των θυγατρικών εταιρειών του ΟΑΣΑ (ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ) για το μήνα Αύγουστο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού   και με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών. Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του έκτακτου προγράμματος των δρομολογίων, το ποσοστό του συνολικού αριθμού οδηγών του Οργανισμού που θα κάνουν χρήση της θερινής άδειας τον Αύγουστο, δεν θα υπερβεί το 20%.

Σημειώνεται πως το επιβατικό κοινό θα πρέπει τηρεί τις αναγκαίες αποστάσεις, ώστε να μην παρουσιάζονται φαινόμενου συνωστισμού.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι υποχρεωτική. Υπενθυμίζεται πως στις περιπτώσεις που το επιβατικό κοινό εξυπηρετείται σε αυτόματα μηχανήματα ή εκδοτήρια, συνιστάται η χρήση χρεωστικών/πιστωτικών καρτών.

Επίσης, η χρήση των ανελκυστήρων απαγορεύεται, με εξαίρεση τα άτομα με σοβαρά κινητικά προβλήματα. Τέλος, σε λεωφορεία και τρόλεϊ έχει παραταθεί το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου από την μπροστινή πόρτα.