Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου 2020

Την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, όπως αυτή έχει διακηρυχθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Η ημέρα αυτή στοχεύει στην προώθηση της ποδηλασίας ως μια απλή, προσιτή, βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον λύση μετακίνησης.
Οι πρόσφατες συνθήκες μας ώθησαν να αναθεωρήσουμε τον τρόπο ζωής και την στάση μας απέναντι στο περιβάλλον και στον συνάνθρωπο. Το ποδήλατο δίνει τη δυνατότητα να ενεργοποιηθούμε, να βελτιώσουμε την υγεία μας, να έρθουμε πιο κοντά με του φίλους μας (τηρώντας προσωρινά τις αναγκαίες αποστάσεις ασφάλειας για την αποφυγή της διάδοσης του κορωνοϊού) και τελικά να φροντίσουμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης συμμετέχει ενεργά στο κάλεσμα των
Ηνωμένων Εθνών με δράσεις για τη Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου που κεντρικό στόχο έχουν την παρότρυνση των συνδημοτών μας να εντάξουν το ποδήλατο στην καθημερινότητα τους.
Λόγω των τρεχουσών συνθηκών και εναρμονιζόμενοι με τις οδηγίες για την ασφάλεια και τη δημοσιά υγεία, ξεκινάμε διαδικτυακή καμπάνια μέσω διαγωνισμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του Δήμου (Facebook, Instagram) και καλούμε όλους να χρησιμοποιήσουν το ποδήλατο και να μας στείλουν τις ποδηλατικές τους εμπειρίες κερδίζοντας πολλά δώρα. Ποδηλατικές διαδρομές, φωτογραφίες με πρωταγωνιστή το ποδήλατο, εμπνευσμένες στιγμές στη φύση ή σε σημεία σημαντικού τουριστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος του Δήμου, θα συνθέσουν το κολλάζ που θα χτίσουμε όλοι μαζί προωθώντας το εναλλακτικό μέσο που σέβεται το περιβάλλον και το συνάνθρωπό μας.
Παράλληλα, σε συνεργασία με τους φίλους του ποδήλατου στο Δήμο μας, έχουμε διαμορφώσει εναλλακτικές διαδρομές ποδηλασίας, διαβαθμισμένης δυσκολίας, τις οποίες προτείνουμε στα σύντομα βίντεο στο επίσημο κανάλι του Δήμου στο YouTube. Πολύ περισσότερο, όμως, προσδοκούμε τις δικές σας, αγαπημένες διαδρομές, που θα αναδείξουν κρυμμένες ομορφιές του τόπου μας.
Λάβετε μέρος στην διαδικτυακή μας Εκδήλωση στο facebook
Πρόθεση μας είναι, φέτος το καλοκαίρι, οι δημότες και οι επισκέπτες, να μπορούν σε κάθε ευκαιρία να χαρούν τη ποδηλασία στο Δήμο μας. Συμπληρωματικά, λοιπόν, επιδιώκουμε την επανενεργοποίηση του Σταθμού Δημοτικών Δανειστικών Ποδηλάτων και στοχεύουμε σύντομα να μπορέσουμε να υιοθετήσουμε και «έξυπνες» λύσεις για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του συστήματος.