Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Σέντρα στις 6 Ιουνίου: Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα – Το πλήρες πρόγραμμα

Σέντρα στις 6 Ιουνίου: Ο Ολυμπιακός στην Τούμπα – Το πλήρες πρόγραμμα

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε για την επανέναρξη της Super League. Σέντρα θα έχουμε στις 6 Ιουνίου ενώ στην πρεμιέρα των πλέι οφ ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός θα παίξει με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Την Πέμπτη (28/5) θα συγκληθεί Διοικητικό Συμβούλιο μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ στην ημερήσια διάταξη είναι και η κλήρωση των πλέι άουτ (θέσεις 7-14), που είχε μείνει σε εκκρεμότητα.
Φυσικά, θα υπάρξει επικαιροποίηση και του αναλυτικού προγράμματος των πρώτων αγωνιστικών των πλέι οφ των θέσεων 1-6 της κανονικής περιόδου, που είχε ολοκληρωθεί πριν από την αναγκαστική διακοπή.
Θυμίζουμε ότι στην πρεμιέρα των πλέι οφ τα ματς είναι τα: ΑΕΚ - Παναθηναϊκός, Άρης - ΟΦΗ, ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός.
Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει, το Σάββατο 6 Ιουνίου θα έχουμε σέντρα στα πλέι οφ με το Άρης – ΟΦΗ και την Κυριακή θα διεξαχθούν τα ντέρμπι, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19.00 ή 19:30) και το ΑΕΚ-Παναθηναϊκός στις 21:30.

Η 2η αγωνιστική θα γίνει μία εβδομάδα μετά, 13-14 Ιουνίου, όπου είναι προγραμματισμένοι οι αγώνες: ΟΦΗ-ΑΕΚ, Ολυμπιακός-Άρης και το Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, που λογικά θα γίνει Κυριακή (14/6).
Εμβόλιμη αγωνιστική θα έχουμε λογικά στις 17 Ιουνίου, με τις αναμετρήσεις της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα παιχνίδια: ΑΕΚ-Άρης, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ-ΟΦΗ.
Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί θα διεξαχθεί η 4η αγωνιστική, με τους αγώνες ΑΕΚ-Ολυμπιακού, Άρη-ΠΑΟΚ και ΟΦΗ-Παναθηναϊκός.
Στόχος είναι η ολοκλήρωση του πρωταθλήματος μέχρι τις 18-19 Ιουλίου!
Αναλυτικά το πρόγραμμα των πλέι οφ:
1η αγωνιστική
ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός
Άρης - ΟΦΗ
2η αγωνιστική
Ολυμπιακός - Άρης
ΟΦΗ - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
3η αγωνιστική
ΑΕΚ - Άρης
Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
4η αγωνιστική
ΑΕΚ - Ολυμπιακός
Άρης - ΠΑΟΚ
ΟΦΗ - Παναθηναϊκός
5η αγωνιστική
Ολυμπιακός - ΟΦΗ
Παναθηναϊκός - Αρης
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
6η αγωνιστική
Άρης - ΑΕΚ
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ
Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
7η αγωνιστική
ΑΕΚ - ΟΦΗ
Άρης - Ολυμπιακός
ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
8η αγωνιστική
Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
ΟΦΗ - Άρης
Παναθηναϊκός - ΑΕΚ
9η αγωνιστική
ΑΕΚ - ΠΑΟΚ
Άρης - Παναθηναϊκός
ΟΦΗ - Ολυμπιακός
10η αγωνιστική
Ολυμπιακός - ΑΕΚ
Παναθηναϊκός - ΟΦΗ
ΠΑΟΚ – Άρης

Τι γίνεται με τα πλέι άουτ
Ερωτηματικό είναι τα πλέι άουτ και τι θα γίνει με την Ξάνθη. Η εκδίκαση της προσφυγής της ακριτικής ΠΑΕ, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, κατά της απόφασης της Super League για επικύρωση της βαθμολογίας για τις θέσεις 7-14, ορίστηκε για την Πέμπτη 4 Ιουνίου. Δυο ημέρες πριν από την έναρξη των αγώνων.

Επιστολή για τις πέντε αλλαγές
Με επιστολή της προς την Ομοσπονδία, η Super League ζητάει να επικυρωθούν οι πέντε αλλαγές στους αγώνες των play off και play out, όπως έχει αποφασίσει η FIFA, ακολούθως να αυξηθούν σε 20μελείς οι αποστολές των ομάδων, να υπάρχουν cooling breaks σε όλα τα παιχνίδια, αλλά και μειωμένα έξοδα διαιτησίας, καθώς επίσης να επεκταθεί κατά ένα μήνα η σεζόν, ως το τέλος Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος διαιτησίας κάθε αγώνα ανέρχεται περί τις 8.000 ευρώ μαζί με τα έξοδα μετακίνησης και η Λίγκα ζητάει τη μείωσή του λόγω της πανδημίας του κορoνοϊού.
Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή:
«Σε συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, καθώς και προηγούμενων επικοινωνιών, παρακαλούμε όπως ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση της Ε.Ε. την Παρασκευή 29/5/20 για τα ακόλουθα ζητήματα:
* Την αντικατάσταση μέχρι πέντε (5) ποδοσφαιριστών σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ, σύμφωνα με τη σχετική ειδική εγκύκλιο της IFAB.
* Την αύξηση του αριθμού των αναπληρωματικών ποδοσφαιριστών που κάθονται στον πάγκο της ομάδας από επτά (7) σε εννιά (9), άρα το δικαίωμα δήλωσης να επεκτείνεται σε επίπεδο εικοσάδας (20) αντί δεκαοκτάδας (18).
* Την πραγματοποίηση διαλειμμάτων για ανάκτηση δυνάμεων σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20, σύμφωνα και με όσα ορίζονται στους Κανόνες παιχνιδιού.
* Την παράταση της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 λόγω της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.
* Την παράταση της προθεσμίας κοινοποίησης της ημερομηνίας έναρξης του Πρωταθλήματος της νέας αγωνιστικής περιόδου 2020-21 μέχρι τις 30/6/20, σύμφωνα με το Άρθρο 3 παρ. 3β του ΚΑΠ και κατ’ επέκταση την παράταση της κατάθεσης του ετήσιου συνοπτικού προγράμματος αγώνων μέχρι τις 30/7/20.
* Την απαλλαγή κατ’ εξαίρεση της κατάθεσης παραβόλων για την τροποποίηση των συμβολαίων ποδοσφαιριστών/προπονητών, προς εφαρμογή του ειδικού θεσμικού πλαισίου που έθεσε η FIFA και υιοθέτησε η ΕΠΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.
* Τη μείωση των εξόδων διαιτησίας σε όλους τους αγώνες των πλέι οφ και πλέι άουτ 2019-20.
Παρακαλούμε για τις από μέρους σας ενέργειες».