Τρίτη 12 Μαΐου 2020

Κορωνοϊός: 18 νέα κρούσματα, 2.744 συνολικά και 152 θάνατοι

Τέλος στην καθημερινή ενημέρωση από Τσιόδρα και Χαρδαλία - Δείτε γιατί Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 18 νέα κρούσματα στη χώρα μας, 2.744 συνολικά εκ των οποίων το 56% αφορά άνδρες. Από αυτά, 608 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1308 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και έναν θάνατο που ανεβάζει τον αριθμό στους 152.
Οι 40 ήταν γυναίκες (26.3%) και οι υπόλοιποι άνδρες. Η
διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 75 έτη. Το 93.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

32 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 11 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.
To 97% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 88 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.  Έχουν συνολικά ελεγχθεί 106.054 κλινικά δείγματα.
Στη συνέχεια έκανε λόγο για φάρμακο σε ασθενείς που δεν είναι διασωληνωμένοι. Τόνισε ότι η θεραπεία ήταν 5 ημερών και υπήρχε η δυνατότητα χορήγησης ρεμδεσιβίρης. Για τα εμβόλια είπε ότι υπάρχουν 8 υποψήφια στη φάση των κλινικών δοκιμών.
Τόνισε ότι χρειάζεται προσοχή και να μην υπάρχει πολύ μεγάλη χαλάρωση αναφερόμενος και στις συστάσεις του ΠΟΥ.
Ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τα ΜΜΜ και αν χρειαστεί να μπουν σε αυτά θα πρέπει να έχουν ακολουθήσει τις οδηγίες προστασίας.
Μίλησε για τη μη χωστή χρήση της μάσκας από πολλούς που θα πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Επίσης τόνισε: «Να αποφεύγουμε τις επαφές με πάρα πολλά διαφορετικά άτομα. Να επιτηρούμε την υγεία μας για συμπτώματα από τον ιό. Είναι κρίσιμη η περίοδος – χρειάζεται προσοχή, δεν έχει τελειώσει η πάλη με τον ιό».