Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

Κορωνοϊός: Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον 
Σε  Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει διαγνωστεί με κορωνοϊό και εισήχθη χθες στο νοσοκομείο. 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΒBC, ο Βρετανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντόμινικ Ράαμπ, να τον αντικαταστήσει για όσο διάστημα δεν θα μπορεί να εκτελεί τα καθήκοντά του. 
Εκπρόσωπος Τύπου της Ντάουνινγκ Στριτ, σημείωσε πως η απόφαση
να εισαχθεί στη ΜΕΘ ήταν της ιατρικής του ομάδας και συμπλήρωσε πως «είναι σε πολύ καλά χέρια».
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του σημειώνεται: «Από το απόγευμα της Κυριακής, ο πρωθυπουργός λαμβάνει τη φροντίδα την γιατρών του νοσοκομείου Σεντ Τόμας, στο Λονδίνο, αφότου εισήχθη (σ.σ. στο νοσοκομείο) με επίμονα συμπτώματα κορωνοϊού.
Το απόγευμα, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και μετά από εισήγηση της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου».
Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση συμπληρώνεται πως «λαμβάνει την καλύτερη δυνατή φροντίδα και ευχαριστεί όλο το ιατρικό προσωπικό για την σκληρή δουλειά και την αφοσίωση».
Νωρίτερα σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε κάνει μία ανάρτηση στα social media δηλώνοντας πως του κάνουν μερικά τεστ ρουτίνας και εκφράζοντας την καλή του διάθεση.
«Κατόπιν συμβουλής του γιατρού μου, πήγα στο νοσοκομείο για μερικά τεστ ρουτίνας καθώς εξακολουθώ να έχω συμπτώματα του κορωνοϊού», έγραψε ο Τζόνσον στο Twitter.
«Η διάθεσή μου είναι καλή και παραμένω σε επαφή με την ομάδα μου, καθώς εργαζόμαστε μαζί για να καταπολεμήσουμε αυτόν τον ιό και να κρατήσουμε όλους ασφαλείς».
Από την Ντάουνινγκ Στριτ ανακοινώθηκε πως το ηθικό του πρωθυπουργού «είναι υψηλό» σήμερα, αφού πέρασε μια «ήσυχη νύχτα» στο νοσοκομείο, όπου «παραμένει για παρακολούθηση».

Last night, on the advice of my doctor, I went into hospital for some routine tests as I’m still experiencing coronavirus symptoms. I’m in good spirits and keeping in touch with my team, as we work together to fight this virus and keep everyone safe.
3:20 μ.μ. · 6 Απρ 2020Twitter Web App