Δευτέρα 6 Απριλίου 2020

Δεκάδες είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουν πληρώσει τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι, οι εργαζόμενοι αντί να επιβραβευτούν με κάποιο επίδομα ή δώρο Πάσχα, όπως οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την Πολιτική Προστασία, παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και για επτά μήνες! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, μεταξύ των δήμων που έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους, είναι οι: -Αμφίπολης (νομός Σερρών): 7 μήνες. -Άργους -Μυκηνών (νομός Αργολίδας): 4 μήνες. -Ναυπλίου (νομός Αργολίδας): 2 μήνες. -Καστοριάς: 4 μήνες. -Νεστορίου (νομός Καστοριάς): 4 μήνες. -Γρεβενών: 3 μήνες. -Κιλκίς: 3 μήνες. -Παιονίας (νομός Κλκίς): 3 μήνες. -Δίου -Ολύμπου (νομός Πιερίας): 3 μήνες. -Καρδίτσας: 3 μήνες. -Παλαμά (νομός Καρδίτσας): 3 μήνες. -Λέσβου: 2 μήνες. -Φαιστού (νομός Ηρακλείου): 3 μήνες. -Μαλεβιζίου (νομός Ηρακλείου): 3 μήνες. -Μινώα -Πεδιάδος (νομός Ηρακλείου): 3 μήνες. -Σφακιών (νομός Χανίων): 3 μήνες. -Αίγινας (νομός Αττικής): 2 μήνες. -Διρφύων -Μεσσαπίων (νομός Εύβοιας): 3 μήνες. -Ερέτρειας (νομός Εύβοιας): 3 μήνες. -Ιστιαίας-Αιδηψού (νομός Εύβοιας): 3 μήνες. -Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας (Εύβοιας): 3 μήνες. -Κύμης -Αλιβερίου (Εύβοιας): 3 μήνες. -Λαμιέων (Φθιώτιδας): 2 μήνες. -Καμένων Βούρλων (Φθιώτιδας): 2 μήνες. -Λοκρων (Φθιώτιδας): 2 μήνες. -Δομοκού (Φθιώτιδας): 2 μήνες. -Στυλίδας (Φθιώτιδας): 2 μήνες. -Μακρακώμης (Φθιώτιδας): 2 μήνες. -Δωρίδος (Φωκίδας): 3 μηνες. -Καρπενησίου (Ευρυτανίας): 2 μήνες. -Αγράφων (Ευρυτανίας): 2 μήνες. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, απλήρωτοι παραμένουν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε δήμους των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και των νομών Λάρισας, Μαγνησίας και Βοιωτίας. Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών μέσω της ΕΕΤΑΑ υποστηρίζει ότι έχουν πληρωθεί, μέχρι σήμερα, οι 270 δήμοι (από τους 276), για τις 860 δομές τους, ωστόσο στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την Γ΄ δόση του 2019. Δηλαδή, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί η Δ΄ δόση του 2019 και η Α΄ του 2020.

Δεκάδες είναι οι δήμοι σε όλη την Ελλάδα που δεν έχουν πληρώσει τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημία του κορωνοϊού. Έτσι, οι εργαζόμενοι αντί να επιβραβευτούν με κάποιο επίδομα ή δώρο Πάσχα, όπως οι συνάδελφοί τους στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και την Πολιτική Προστασία, παραμένουν απλήρωτοι ακόμη και για επτά μήνες!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, μεταξύ των δήμων που έχουν αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους, είναι οι:

-Αμφίπολης (νομός Σερρών): 7 μήνες.
-Άργους -Μυκηνών (νομός Αργολίδας): 4 μήνες.
-Ναυπλίου (νομός Αργολίδας): 2 μήνες.
-Καστοριάς: 4 μήνες.
-Νεστορίου (νομός Καστοριάς): 4 μήνες.
-Γρεβενών: 3 μήνες.
-Κιλκίς: 3 μήνες.
-Παιονίας (νομός Κλκίς): 3 μήνες.
-Δίου -Ολύμπου (νομός Πιερίας): 3 μήνες.
-Καρδίτσας: 3 μήνες.
-Παλαμά (νομός Καρδίτσας): 3 μήνες.
-Λέσβου: 2 μήνες.
-Φαιστού (νομός Ηρακλείου): 3 μήνες.
-Μαλεβιζίου (νομός Ηρακλείου): 3 μήνες.
-Μινώα -Πεδιάδος (νομός Ηρακλείου): 3 μήνες.
-Σφακιών (νομός Χανίων): 3 μήνες.
-Αίγινας (νομός Αττικής): 2 μήνες.
-Διρφύων -Μεσσαπίων (νομός Εύβοιας): 3 μήνες.
-Ερέτρειας (νομός Εύβοιας): 3 μήνες.
-Ιστιαίας-Αιδηψού (νομός Εύβοιας): 3 μήνες.
-Μαντουδίου -Λίμνης – Αγίας Άννας (Εύβοιας): 3 μήνες.
-Κύμης -Αλιβερίου (Εύβοιας): 3 μήνες.
-Λαμιέων (Φθιώτιδας): 2 μήνες.
-Καμένων Βούρλων (Φθιώτιδας): 2 μήνες.
-Λοκρων (Φθιώτιδας): 2 μήνες.
-Δομοκού (Φθιώτιδας): 2 μήνες.
-Στυλίδας (Φθιώτιδας): 2 μήνες.
-Μακρακώμης (Φθιώτιδας): 2 μήνες.
-Δωρίδος (Φωκίδας): 3 μηνες.
-Καρπενησίου (Ευρυτανίας): 2 μήνες.
-Αγράφων (Ευρυτανίας): 2 μήνες.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, απλήρωτοι παραμένουν, μεταξύ άλλων, εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο Σπίτι» και σε δήμους των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, καθώς και των νομών Λάρισας, Μαγνησίας και Βοιωτίας.
Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εσωτερικών μέσω της ΕΕΤΑΑ υποστηρίζει ότι έχουν πληρωθεί, μέχρι σήμερα, οι 270 δήμοι (από τους 276), για τις 860 δομές τους, ωστόσο στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την Γ΄ δόση του 2019. Δηλαδή, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί η Δ΄ δόση του 2019 και η Α΄ του 2020.