Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Μετά από νυχτερινη σύσκεψη ..Στο Δερβένι το κέντρο των αποφάσεων ." Ποίες αλλαγές σημειώθηκαν απόψε στην Π. Ε. Κορινθίας.



"Ξαφνικές αλλαγές σημειώθηκαν απόψε στην Π. Ε. Κορινθίας. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές μας πληροφορίες ύστερα από νυχτερινή επείγουσα  σύσκεψη ,μεσω τηλεδιάσκεψης μεταξυ  των αρμόδιων φορέων του ΥΠΕΣ  με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης της Π. Ε. Κορινθίας αποφασίστηκε και έχουν ισχύ από σήμερα το πρωϊ τα παραακάτω μέτρα

  • Η χωροταξική αποκλιμάκωση των ΟΤΑ στην  Κορινθία  ώστε να γίνουν πλέον αποτελεσματικοί και να αντιμετωπίσουν και αμεσσα καλύτερα την πανδημία του κοροναϊού.
  • Η αποκέντρωση και ο σαφής προσδιορισμός των αρμοδιοτήτων κάθε επιπέδου διοίκησης.
  • Συνολική αναβάθμιση και επέκταση των κοινωνικών δομών και προγραμμάτων μέσα και από την πλέον ορθολογική κατανομή των υπαρχόντων πόρων του προγράμματος ΕΣΠΑ, λόγω κοροναϊού.
  • Θα δοθεί “προίκα” στους δήμους όπως δεν είχε γίνει στον Καλλικράτη, από κονδύλια που θα εξοικονομηθούν από την ελάφρυνση της χώρας σε σχέση με τα πλεονάσματα αλλά και από το σχέδιο  της Ε.Ε.
Οι Δήμοι της Κορινθίας από  6  γίνονται 11. Αυτοί είναι ,( μέσα σε παρένθεση η έδρα του Δήμου) Κορινθίων (Κόρινθος), Περαχωριτών (Λουτράκι), Σικυώνος ( Κιάτο), Βόχας (Ζευγολατιό) , Τρικάλων (Ξυλόκαστρο), Πελλήνης (Μάννα), Ευρωστίνης ( Δερβένι) , Φενεού & Στυμφαλίας  (Γκούρα), Νεμέας ( Νεμέα), Κλεωνών ( Χιλιομόδι) και Σολυγείας ( Σοφικό).

  • Εκλογές στους νέους ΟΤΑ της Κορινθίας θα προκηρυχθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προς το παρόν οι Δημοτικές αρχές θα παραμείνουν οι υπάρχουσες.
Η Διοικητική έδρα της Κορινθίας   και νέα πρωτεύουσα  ορίζεται το Δερβένι και το διοικητικό μέγαρο όπου εγκατεστάθει η Π. Ε  Κορινθίας είναι το κτίριο του τ. Ειρηνοδικείου Δερβενίου" .