Τρίτη 7 Απριλίου 2020

12000 Ευρωπαίοι πολίτες επαναπατρίστηκαν μέσω του rescEU

Με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, έχουν ήδη επαναπατριστεί από τρίτες χώρες πάνω από 12000 Ευρωπαίοι πολίτες, ενώ πάνω από 200 ακόμα πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το επόμενο διάστημα.
Ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, ως εισηγητής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, σε ανάρτηση του στα social media αναφέρει:
Η πανδημία του κορωνοϊού, το συνεπακόλουθο κλείσιμο των συνόρων και οι
ακυρώσεις πτήσεων από χώρες εκτός ΕΕ, άφησαν χιλιάδες Ευρωπαίους πολίτες αποκλεισμένους μακριά από το σπίτι τους. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει ότι από την αρχή της κρίσης, πάνω από 12.000 Ευρωπαίοι έχουν ήδη επαναπατριστεί, με τη συνδρομή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ο οποίος συντονίζει και χρηματοδοτεί το 75% των εξόδων.
Οι Έλληνες που βρίσκονται ακόμα αποκλεισμένοι σε τρίτες χώρες, μπορούν με τη βοήθεια του Μηχανισμού να επαναπατριστούν, καθώς πάνω από 200 ακόμα πτήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα. Για το λόγο αυτό έχει προβλεφθεί μια επιπλέον έκτακτη χρηματοδότηση 45 εκατομμυρίων ευρώ από τον Ευρωπαϊκό προϋπολογισμό. #mazi #rescEU
Link: https://www.facebook.com/anroulakisnikosgr/posts/1585163718325858
Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr