Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ .

Της Λέττας Καλαμαρά

Με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία μέσω των ΠΝΠ ολοκληρωτικά στα χέρια του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη δικαστική εξουσία σε αναστολή η εξουσία Μητσοτάκη οδεύει όλο και πιο  γρήγορα σε αδιέξοδο και ομοιάζει όλο και περισσότερο με τον ολοκληρωτισμό και τα αυταρχικά καθεστώτα. Αν λάβουμε υπόψη ότι και

η τέταρτη εξουσία της ενημέρωσης είναι στα χέρια ολιγαρχών το παζλ ολοκληρώνεται για την απόλυτη δύναμη Μητσοτάκη διά μέσω Μαξίμου και εκτελεστή Χαρδαλιά καθώς και των ολιγαρχών των μέσων ενημέρωσης που δεν πτοούνται καθόλου από τον ιό Coronavirus και το κλείσιμο της αγοράς.

Η πολιτειακή εκτροπή με την προπαγάνδα ψευδών ειδήσεων άδειων παραλιών που παρουσιάστηκαν ως γεμάτες, μειωμένης κίνησης στα διόδια που παρουσιάστηκαν ως μποτιλιαρισμένα και φυσιολογικής παραλίας της Θεσσαλονίκης που παρουσιάστηκε ως η συνωστισμένη παραλία διολισθαίνει καθημερινά σε επικίνδυνη ατραπό, χωρίς καμία ανησυχητική ένδειξη στην υγειονομική κατάσταση του ιού στη χώρα μας και με τρομακτικά οικονομικά σημάδια ολοκληρωτικής καταστροφής.

Εντύπωση προκαλεί η πλήρη αποτυχία της Πολιτικής Προστασίας της πρόβλεψης του συνωστισμού ηλικιωμένων  απέξω από τις τράπεζες, ημέρα πληρωμής των συντάξεων. Είναι εμφανές ότι πέρα από αστυνομικά μέτρα εγκλεισμού ή φυλάκισης, όπως θέλει ο καθένας το ερμηνεύει, για το καλό μας η Πολιτική Προστασία και ο κ.Μητσοτάκης δεν έχει άλλα όπλα στη φαρέτρα του σε αυτόν τον Γ'Παγκόσμιο Πόλεμο. Το αποτέλεσμα που δείχνει να επιδιώκει πολιτικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την αυλή του είναι ένα αυταρχικό καθεστώς α λα Πούτιν και Ερντογάν που θα δικαιολογήσει την ήττα του πολέμου και θα ελέγχει κάθε πολίτη. Επιμένει να είναι στην πλευρά των ηττημένων αναμένοντας φορτία οικονομικής και ιατροφαρμακευτικής βοήθειας από τη λάθος πλευρά για την αυτοπροστασία του συστήματος που παρέλαβε και ουδόλως άλλαξε.

Τα κλειστά εργοστάσια και καταστήματα, τα συσσίτια, οι δωρεές των ολιγαρχών του χθες και μέτρα για το θεαθήναι υπόσχονται ένα εφιαλτικό μέλλον για τους νέους και όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, γενικά. Η πολιτική προστασία αγνοεί την υγειονομική και κοινωνική βόμβα των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα και ο κ.Μητσοτάκης προωθεί σε εκτέλεση εντολών των αφεντικών του στην ενδοχώρα, στις Θερμοπύλες της Ελλάδας.

Οι εικόνες βίαιης ώθησης γερόντων από τις δυνάμεις τάξης του καθεστώτος Μητσοτάκη προμηνύουν το μέλλον και την πορεία του. Τόσο το δικό μας όσο και το δικό του στο τέλος. Ένα τέλος που είναι εύκολο να προβλεφτεί όπως σε κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς.

Συγχαρητήρια για τα αποτελέσματα Μητσοτάκη στην υγεία και Ντροπή για τα αποτελέσματα στη δημοκρατία και την οικονομία. Στο τέλος θα βγει ο λογαριασμός και δεν μένει να δούμε ποιος θα τον πληρώσει. Ο Μητσοτάκης ή ο λαός, πάλι;...

Ας ακούσουμε τον Υφυπουργό Εξουσίας να μας ανακοινώσει πόσο χρόνο θα έχουμε ελεύθερο να αναπνέουμε έξω από το σπίτι μας και πόσα κυβικά αέρα μας αναλογούν στην ημερήσια έξοδο μας για να μην θεωρούμαστε αντικαθεστωτικοί και αντικοινωνικοί.

Thedayaftergr