Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Μεγάλη νίκη από την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο μέτωπο των απωλειών από τον ιό Coronavirus όπου οι απώλειες υπολείπονται αισθητά των θυμάτων της εποχικής γρίπης. Το έγκαιρο κλείσιμο των σχολείων και το επακόλουθο μέτρο για τη φύλαξή τους από τους γονείς έφερε θεαματικά αποτελέσματα καταγράφοντας μία ζηλευτή θέση για την Ελλάδα στον Γ'  Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλα εμφανίζονται αισιόδοξοι στην αντιμετώπιση του εχθρού ιού στη χώρα μας και με την καθοδήγηση του "Στρατηγού" κ. Τσιόδρα και του επιτελείου του μπορούμε να ελπίζουμε σε μικρές απώλειες στο τέλος του Πολέμου.

Όμως το μέτρο του κλεισίματος των καταστημάτων και νέκρωσης του εμπορίου πλην των φαρμάκων και τροφών δεν δείχνει να φέρνει τα ίδια αποτελέσματα στην ποιότητα της ζωής που μας περιμένει με το πέρας του πολέμου το οποίο τοποθετείται περί το τέλος Ιουνίου και πρακτικά από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αν όλα πάνε καλά. Η αμυντική στάση των αστυνομικών μέτρων του διορισμένου Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά με το σκληρό ύφος του εγκλεισμού όλου του πληθυσμού - ευπαθών, υγιών, νέων, παιδιών, γέρων, μεσήλικων, στις οικείες τους, - άγνωστο τι γίνεται με τους αλλοδαπούς - για την προστασία κυρίως των ηλικιωμένων σε μία ένδειξη προσφοράς των νεώτερων γενιών, γονέων και παιδιών, στην Ελλάδα που μας παραδίδουν, για κάποιους λοιπόν αυτή η στάση θεωρείται υπερβολικά ηττοπαθής και ίσως καταστροφική για τους εναπομείναντες ζώντες με το πέρας του Πολέμου. Η πολιτική των απαγορεύσεων είναι εύκολη, το δύσκολο είναι η πολιτική των λύσεων για τη χώρα...

Πέρα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που σαρώθηκαν, ήδη σύμφωνα με πληροφορίες υπολογίζεται ότι με την απαγόρευση έκλεισαν 220.000 επιχειρήσεις, στο πλαίσιο προστασίας των αμάχων, έρχονται να προστεθούν πλέον στα λουκέτα των μέτρων της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και τα εργοστάσια για την προστασία της ζωής των πολιτών. Με αξιακό κώδικα της Κυβέρνησης "την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία του αγαθού της δημόσιας υγείας!" το σίγουρο φαντάζει ότι θα ζήσουμε αλλά ως σκλάβοι πια. Εντύπωση προκαλεί και η είδηση ότι εργοστάσια εταιρειών κλείνουν στην Ελλάδα λόγω των μέτρων και της νέκρωσης της οικονομικής ζωής αλλά παραμένουν ανοικτά σε άλλες χώρες με περισσότερα θύματα και τραυματίες του ιού Coronavirus βάζοντας σε σκέψεις ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας αυτών που εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον.

Με διαλυμένη την οικονομία καθώς το ευρωπαϊκό "λεφτόδεντρο" δεν υπάρχει, οι εμπνευστές της ολοκληρωτικής οικονομικής καταστροφής δεν φαίνονται να δικαιώνονται. Με ηρωϊκές πράξεις όπως η διάθεση των δύο μηνιάτικων της αυτού εξοχότητας νέας Προέδρου της Δημοκρατίας και του μισθού των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας οι φρικιαστικές ημέρες των Μνημονίων που ξεκλήρισαν τον ανθό της Ελλάδας για άλλες Πολιτείες ξαναγίνονται πραγματικότητα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ασφαλώς για τον Κυριάκο Μητσοτάκη που χάνει με δική του επιλογή τον πόλεμο, όπως και οι προκάτοχοι του, η απόλυτη προτεραιότητα είναι η διατήρηση της μεταπολιτευτικής διακομματικής νομενκλατούρας τους, η επιδοματική κοινωνία, ο ενεργός ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στην οικονομική ζωή της χώρας με την κλιμακωτή παραγωγή αγαθών, η απελευθέρωση από τις φυλακές όλων των οικονομικών εγκληματιών του παρελθόντος, το απόλυτο καρτέλ στην τιμή βασικών αγαθών και υπηρεσιών, ο εναγκαλισμός με την απολυταρχική εξουσία τύπου Κίνας  και ο αποκλεισμός κάθε δημιουργικής σκέψης και πράξης είναι η εξέλιξη της νέας εθνικής καταστροφής και χρεοκοπίας που δείχνει απολύτως λογική σύμφωνα με τον αξιακό κώδικα της. Είναι δεδομένο ότι μετά τα Μνημόνια για τη διάσωση των τραπεζών θα έρθουν τα Μνημόνια για τη διάσωση εκλεκτών ιδιωτικών επιχειρήσεων, με το χρήμα του λαού φυσικά και πάλι. 

Η Ελλάδα παραμένει στον πάτο κάθε παγκόσμιας κατάταξης πλην των θυμάτων του ιού Coronacirus ευτυχώς και οι Έλληνες πιο δυστυχείς από τους Ούγγρους, τους Πολωνούς, τους Ρουμάνους,  τους Βούλγαρους, τους Ουζμπέκους, τους Πακιστανούς, τους Λευκορώσους και τόσους άλλους. Γιατί είμαστε μάγκες και έχουμε την εξουσία που μας ταιριάζει. Μία απόλυτη εξουσία διαχρονικά και διακομματικά χωρίς να λογοδοτεί πουθενά και χωρίς καμία ευθύνη. Γιατί απλά η ευθύνη είναι ατομική και μένουμε σπίτι για να σωθούμε και να πανηγυρίσουμε την κατάντια μας, πριν εξέλθει ο ορυκτός πλούτος μας και γίνουμε τελικά το Καζακστάν του Μητσοτάκη, του Τσίπρα, της Γεννηματά και των άλλων παιδιών της ντόπιας ολιγαρχίας και των θαλασσοπόρων ευπατρίδων.

Συγχαρητήρια για τον αξιακό μας κώδικα και την ηγεσία μας, που είναι ζήτημα αν είναι αυτή ακριβώς που αξίζουμε.

Καλό καλοκαίρι και ραντεβού στα πρωτοβρόχια το Σεπτέμβρη για μία Νέα Ελλάδα. Χωρίς εργοστάσια, χωρίς καταστήματα αλλά με όλους υγιείς και χαρούμενους...

ysterografa.gr