Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΗΤΤΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Είναι καθήκον των Αρχηγών να πετυχαίνουν νίκες και να εξασφαλίζουν την ευημερία των λαών τους. Ο ιός Coronavirus ανέτρεψε έναν κόσμο ολόκληρο και απέδειξε την αδυναμία αρκετών κυβερνήσεων. Κίνα, Ιταλία, Ισπανία και Γαλλία αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Όλες αυτές οι χώρες από τη μία πλευρά του φεγγαριού δέχτηκαν καταστρεπτικά χτυπήματα από τη λαίλαπα του ιού και μετρούν ήδη χιλιάδες θύματα, τραυματίες και νεκρούς. Είναι άγνωστο αν θα τις ακολουθήσουν και άλλες με τη Γερμανία το μεγάλο ερωτηματικό σε ποια πλευρά θα είναι αυτή τη φορά και την Αγγλία μυστήριο.

Η ευχή όλων είναι να επιβιώσουν όλοι αν και ηττημένοι και να παραμείνουν οι κοινωνίες αυτές ζωντανές και στο Νέο Κόσμο. Τίποτα δεν θα είναι ίδιο με εχθές μετά το τέλος ή την ανακωχή αυτού του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Με εμβόλιο ή με φάρμακο ο νικητής θα είναι μόνο ένας ανάμεσα στους δύο μονομάχους. Ο νικητής και πάλι θα καθορίσει τους κανόνες και ο ηττημένος θα τις αποδεχθεί, όπως συμβαίνει μετά από κάθε πόλεμο. 

Οι ζημιές είναι ήδη ανεπανόρθωτες σε πολιτισμούς, οικονομίες, επιχειρήσεις, πολιτεύματα αλλά και βαρόνους. Κανείς δεν θα μείνει αλώβητος. Δισεκατομμύρια ήδη αν όχι τρισεκατομμύρια ευρώ, δολάρια, γιεν θα χαθούν με τον ηττημένο τον μεγάλο χαμένο. Οι ζημιές δεν θα αναπληρωθούν ποτέ παρά μόνο για όσους αλλάξουν μοντέλο κοινωνίας και αξιών σε σύγκριση με το χθες. 

Η Ελλάδα μία χώρα αποικία του χθες βρίσκεται στο σταυροδρόμι της ιστορίας και πάλι. Ποιο δρόμο θα διαλέξει θα το αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τελικά. Ευχόμαστε να βρίσκεται ήδη στην άλλη πλευρά από την Κίνα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία. Δύο καταστροφές διαδοχικές με χρεοκοπία και μετανάστες είναι αρκετές τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Δεν χρειάζεται να τριτώσει το κακό.

Ας πολεμήσουμε λοιπόν και ας βγούμε να πανηγυρίσουμε με τον νικητή χωρίς το χθες. Η μοίρα της Ελλάδας είναι αναπόφευκτη, γεμάτη φως και παραλίες. Αυτό που μισούν τόσο πολύ οι οπαδοί της ηττημένης που προσπαθεί λυσσαλέα να μας στερήσει.

Vive la vie, και ας ετοιμαστούμε για αποστολή βοήθειας στην παραπαίουσα Γαλλία του Μακρόν. Την Κυβέρνηση που στέρησε την ελευθερία των  πολιτών της για το καλό τους... Της το χρωστάμε αιώνια... 




Thedayaftergr