Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

ΤΑ 12 ΔΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά

Χαράς ευαγγέλια η απόφαση της Λαγκάρντ των 750 δισ. ευρώ για την νέα εποχή και ευχάριστη είδηση η συμμετοχή της Ελλάδας για λήψη 12 δισ. Παρόλο που πολλοί πασχίζουν για τον απόλυτο εγκλεισμό με επικοινωνιακά κατασκευασμένα τρικ, τουλάχιστον η συμμετοχή της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα έχει οφέλη από την ελεύθερη μετακίνηση του χρήματος.

Η μάχη που δίνει το χθες για να παραμείνει ζωντανό αν και ηττημένο και μάλιστα να συμμετάσχει και στην επόμενη ημέρα είναι λυσσαλέα. Δυστυχώς στα 12 δισ. ευρώ κάποιοι προσβλέπουν όχι σε μια τόνωση της οικονομίας αλλά ένα νέο φαγοπότι και αναμένουμε να ξεκαθαρίσει ο κ. Μητσοτάκης ότι αυτά τα χρήματα είναι για τη γρηγορότερη προσαρμογή μας στη νέα εποχή και ζωή και όχι για νέα γλέντια τύπου ΕΣΠΑ που όλο απορροφάμε από το 1981 και όλο χειροτερεύουμε ως κοινωνία και οικονομία.

Όσο πιο γρήγορα οι υποδομές της χώρας προσαρμοστούν στην αντοχή των νέων απαιτήσεων σε υγεία, εκπαίδευση, εμπόριο, ψυχαγωγία και όλους τους τομείς της νέας ζωής μας τόσο πιο ανταγωνιστικοί θα γίνουμε στο Νέο Κόσμο και η Ελλάδα θα έχει θέση.

Αυτό είναι και η αιτία που καθημερινά υπάρχει καταιγισμός τρόμου για να αποδεχτούμε την αστυνομοκρατία και τη στρατοκρατία ως νέο μοντέλο ζωής. Μένουμε σπίτι αλλά δεν μένουμε ακίνητοι, λοιπόν. Ζούμε υπεύθυνα και αναπνέουμε ελεύθερα παντού, με προσοχή και αποφυγή συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

Όπως είπε και η όμορφη Θεσσαλονικιά Ιωάννα "Μένουμε σπίτι αλλά μη χώνεται τη μύτη σας στη ζωή του άλλου". Τρέχουμε για να είμαστε πρωταθλητές ως Έλληνες στο Νέο Κόσμο, όχι φυλακισμένοι.

Αλλάζουμε προς το καλύτερο και δεν οδεύουμε στη προς τη φυλακή αυτοβούλως για το καλό μας, διαλυμένοι από μόνοι μας όπως θέλουν οι εχθροί μας!
 
 

Thedayaftergr