Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

ΜΗΝΗΜΑ ΒΛΑΣΙΟΥ ΤΣΙΩΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821


η εικόνα προφίλ του Βλάσης Τσιώτος, Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Βλάσης Τσιώτος, γυαλιάΔεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,
την αυριανή (σημερινή) ξεχωριστή για την πατρίδα μας μέρα της επετείου της Εθνικής μας εορτής, αλλά και της μεγάλης εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, δυστυχώς ματαιώνονται όλες οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Η ματαίωση όμως της δοξολογίας, της κατάθεσης στεφάνων και της παρέλασης σε καμία περίπτωση δεν μειώνει τη σημασία της σπουδαίας αυτής μέρας για τον Ελληνισμό, για όλους εμάς. Δεν ξεχνούμε την ιστορίας μας και τιμούμε τους ήρωες μας, έχοντας πίστη στις αρχές, στις αξίες και στα ιδανικά για τα οποία πολέμησαν και θυσιάστηκαν. Αντλούμε από αυτούς πίστη, δύναμη, θάρρος και ελπίδα για την σημερινή μάχη την οποία καλούμαστε να δώσουμε.
Μια μάχη η οποία δεν θα δοθεί με όπλα και σφαίρες, αλλά με τον ίδιο μας τον εαυτό. Μια μάχη ανάμεσα στην κοινωνική ευθύνη, την ψυχραιμία, την πειθαρχία και την ομοψυχία, απέναντι στην ανευθυνότητα, τον φόβο, την ανυπακοή και την διχόνοια. Την μάχη αυτή όσο δύσκολη και αν αποδειχθεί, όποιο κόστος και αν έχει, πρέπει να την κερδίσουν τα προτερήματα μας.
Το οφείλουμε σε όσους έδωσαν τα πάντα για την ελευθερία μας.
Το οφείλουμε στην ιστορία μας.
Το οφείλουμε σε εμάς τους ίδιους.
Χρόνια Πολλά σε όλους.