Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

22 νεκροί από κορονοϊό στην Ελλάδα

Άλλοι δυο συμπολίτες μας μπήκαν στην μακάβρια λίστα των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Ο  21ος νεκρός καταγράφηκε στην Ξάνθη και ο 22ος  στην Κρήτη

Ένας ηλικιωμένος άνδρας από την Ξάνθη είναι ο 21ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Πρόκειται , όπως αναφέρει το Xanthinea.gr, για έναν άνδρα από την περιοχή του Δήμου Μύκης.
“Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, με λύπη ανακοινώνει ότι το ένα επιβεβαιωμένο περιστατικό covid-19 από τη περιοχή του Δήμου Μύκης, κατέληξε. Η Διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου μας εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του” αναφέρει σε ανακοίνωση του το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης.
Στην Ξάνθη έχουν καταγραφεί συνολικά 8 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 4 στην πόλη, 3 στην ορεινή ζώνη και 1 στη Διομήδεια.
Ο πρώτος θάνατος έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους κατοίκους καθώς πρόσφατα ξεκίνησε μια δημόσια συζήτηση στην περιοχή αναφορικά με κατοίκους της Ξάνθης που επιστρέφουν από το εξωτερικό και το ποσό καλά ενημερωμένοι είναι για την εφαρμογή της καραντίνας.

Στο νησί της Κρήτης, σύμφωνα με το Flashnews.gr ο πρώτος νεκρός από τον κορονοϊό  είναι ο  Γερμανός καθηγητής που είχε διαγνωστεί με τον ιό στις 12 Μαρτίου. Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα μετά και στις 21 Μαρτίου μπήκε στην εντατική. 
Αν και τις τελευταίες δύο μέρες παρουσίασε βελτίωση και οι γιατροί σήμερα το πρωί ήταν αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, κατέληξε.
: