Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

62 θέσεις αμειβόμενης άσκησης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος


H“Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος”AE (ΚΠΙΣΝAE) προσφέρει σε νέους και νέες από 18 έως 35 ετών την ευκαιρία αμειβόμενης πρακτικής άσκησης.  Η προκήρυξη απευθύνεται σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν σε έναν πολιτιστικό οργανισμό διεθνούς βεληνεκούς.  Το πρόγραμμα προσφέρεται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του για την Επανεκκίνηση & Ενίσχυση των Νέων.
Η πρακτική άσκηση θα αρχίσει τον Ιούνιο 2020 και θα ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο 2021.
Να σημειωθεί ότι, κατόπιν αξιολόγησης, το 10% των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης (6 άτομα), θα έχουν την ευκαιρία παράτασης στη σύμβασή τους για ακόμα έξι μήνες.


ΤΥΠΟΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ
Εξήντα δύο (62) θέσεις θα είναι διαθέσιμες συνολικά. Προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή επίδραση και ο ευρύτερος δυνατός αντίκτυπος, το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης έχει χωριστεί σε τρεις τύπους. Κάθε τύπος θα ακολουθήσει τη δική του διαδικασία επιλογής:
- Πρακτική Άσκηση – χωρίς εκπαιδευτικά προσόντα:
Έξι (6) θέσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως σε πρακτική άσκηση στο τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών της ΚΠΙΣΝ ΑΕ με πιθανότητα απασχόλησης και σε επιλεγμένα άλλα τμήματα. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να απαιτείται καμία εκπαιδευτική προϋπόθεση, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη της ΚΠΙΣΝ ΑΕ.
- Πρακτική Άσκηση – με γνώση αγγλικών:
Δεκαεννέα (19) θέσεις, οι οποίες αφορούν κυρίως σε πρακτική άσκηση στο τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών ή Διοικητικής Υποστήριξης της ΚΠΙΣΝ ΑΕ, με πιθανότητα απασχόλησης και σε επιλεγμένα άλλα τμήματα. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσω κλήρωσης παρουσία συμβολαιογράφου, στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες εκπαιδευτικές προϋποθέσεις εκτός από πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.
- Πρακτική Άσκηση – με εκπαιδευτικά προσόντα:
Τριάντα επτά (37) θέσεις, οι οποίες αφορούν σε πρακτική άσκηση σε διάφορα τμήματα της ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Η επιλογή για τις θέσεις αυτές θα γίνει μέσα από μία δεξαμενή υποψηφίων που θα προκύψει μέσω κληρώσεων παρουσία συμβολαιογράφου, ενώ θα ακολουθήσουν προσωπικές συνεντεύξεις με στελέχη της ΚΠΙΣΝ ΑΕ. Για αυτόν τον τύπο πρακτικής άσκησης, τίθενται προϋποθέσεις εκπαιδευτικής επάρκειας, καθώς και πιστοποιημένη γνώση της αγγλικής γλώσσας.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-Συνολικές διαθέσιμες θέσεις: 62
- Έναρξη πρακτικής άσκησης: 1 Ιουνίου 2020
- Λήξη πρακτικής άσκησης:  15 Ιανουαρίου 2021
- Λήξη υποβολής αιτήσεων: 21 Φεβρουαρίου 2020, 14:00 (ώρα Ελλάδας)
- Κληρώσεις υποψηφίων: 9 Μαρτίου 2020
- Διαδικασία συνεντεύξεων: Μάρτιος – Απρίλιος 2020
- Αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ
- Για ερωτήματα και διευκρινίσεις παρακαλούμε συμβουλευτείτε τις Συχνές Ερωτήσεις. Εάν έχετε επιπλέον απορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης internships@snfcc.org
- Υποψήφιοι οι οποίοι έχουν ήδη συμμετάσχει σε πρόγραμμα πρακτικής άσκησης του ΚΠΙΣΝ, καθώς και συγγενείς (έως και τρίτου βαθμού) εργαζομένων και Διοίκησης στην ΚΠΙΣΝ ΑΕ, δεν μπορούν να υποβάλουν αίτηση.
- Όσοι επιλεγούν θα χρειαστεί να καταθέσουν Υπεύθυνη Δήλωση για τη μη ύπαρξη καταδίκης για συγκεκριμένα αδικήματα που θα μπορούσαν να σχετιστούν με τη σκοπούμενη πρακτική άσκηση, καθώς και για τη μη συγγένεια (έως και τρίτου βαθμού) με εργαζόμενους και Διοίκηση στην ΚΠΙΣΝ ΑΕ

Ειδικά για την πρακτική άσκηση με εκπαιδευτικά προσόντα, οι 37 θέσεις κατανέμονται ως εξής:


ΠΕΔΙΟ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΘΕΣΕΙΣ
1
Οικονομικά & Διοίκηση
(Διοίκηση Επιχειρήσεων, Οικονομικά, Λογιστικά & Χρηματοοικονομικά)
8
2
Πολυτεχνικές Σχολές
(Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, κλπ.)
- εκτός Αρχιτεκτονικής και Πληροφορικής
2
3
Πληροφορική
1
4
Αρχιτεκτονική
(για το τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών)
4
5
Κοινωνικές & Ανθρωπιστικές Επιστήμες
(Πολιτικές Επιστήμες, Κοινωνιολογία, Νομική, Ψυχολογία, Κοινωνική Ανθρωπολογία, κλπ.)
1
6
Τέχνες & Πολιτισμός
(Διαχείριση Πολιτιστικών Οργανισμών, Εικαστικές & Παραστατικές Τέχνες, κλπ.)
3
7
Γεωπονική και συναφείς σπουδές
2
8
Γραφιστική
1
9
Μάρκετινγκ, Επικοινωνία, Δημόσιες Σχέσεις
2
10
Ξενοδοχειακά, Τουριστικά, Οργάνωση Εκδηλώσεων, κλπ.
2
11
Όλα τα πεδία σπουδών(για τα τμήματα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών/ Διοικητικής Υποστήριξης)
11

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τις προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά και τη διαδικασία επιλογής, για κάθε ένανεκ των τριών τύπων άσκησης, μπορείτε να δείτε ΕΔΩ   
airetos.gr