Δύο ομάδες λιγότερες αριθμεί από την Τετάρτη (8/1) το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, καθώς τόσο ο Παναργειακός όσο και ο Αστέρας Ιτέας δεν δύνανται να συνεχίσουν τη φετινή τους προσπάθεια.
Ο λόγος που τα δύο σωματεία δεν θα μετάσχουν στο υπόλοιπο της σεζόν είναι τα οικονομικά προβλήματα που μαστίζουν αμφότερα, ωστόσο ο Παναργειακός αποχώρησε οικειοθελώς, ενώ ο Αστέρας αποβάλλεται αυτόματα βάσει κανονισμού, καθώς δεν θα αγωνιστεί για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα, η ΕΠΟ δεν όρισε το παιχνίδι Αστέρας Ιτέας- Ναυπακτιακός Αστέρας για τη 15η αγωνιστική του 4ου ομίλου που θα διεξαχθεί την Κυριακή (12/1), λόγω οφειλών της ομάδας της Φωκίδας προς την Ομοσπονδία.
Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που ο Αστέρας δεν θα κατέβει σε αγώνα πρωταθλήματος και κατά συνέπεια αποβάλλεται από το πρωτάθλημα. Όπερ σημαίνει ότι η ομάδα της Ιτέας υποβιβάζεται στην ΕΠΣ Φωκίδας για τη σεζόν 2020-2021, χωρίς όμως να της επιβληθεί ποινή αφαίρεσης βαθμών.
Παρ' όλα αυτά, ο Αστέρας τιμωρήθηκε με συνολικό πρόστιμο 6.000 ευρώ, ήτοι 2.000 για κάθε ματς που δεν αγωνίστηκε (με Αχέροντα Καναλακίου στις 15/12, με Αναγέννηση Άρτας στις 5/1 και το επερχόμενο με τον Ναυπακτιακό Αστέρα στις 12/1).

Η ανακοίνωση του Παναργειακού

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον Παναργειακό, οι διοικούντες πήραν την απόφαση να αποσύρουν την ομάδα από το τρέχον πρωτάθλημα, αφού όπως εξήγησαν οι προσπάθειές τους να βρουν πόρους δεν ευοδώθηκαν. Η σχετική ανακοίνωση της διοίκησης των «λύκων» αναφέρει:
«Η διοίκηση μετά την έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 28 Δεκεμβρίου 2019 και την προσπάθεια όλων αυτών των ημερών για εξεύρεση οικονομικής βοήθειας, δεν κατέστη κάτι τέτοιο δυνατό. Σαν διοίκηση απευθυνθήκαμε σε τοπικούς φορείς, παλαιότερες διοικήσεις, ιδιώτες, δεν υπήρχε όμως ουσιαστική ανταπόκριση-λύση. Κατόπιν τούτου η ομάδα αποσύρεται από το πρωτάθλημα της τρέχουσας σεζόν».