Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2020

Κύπελλο Ελλάδος: Ο Ολυμπιακός νίκησε στην Καλαμάτα, ο Πανθηναϊκός έχασε στα Ιωάννινα, ο Πανιώνιος έφυγε με 'Χ" από το Αγρίνιο


https://www.fosonline.gr/media/news/2020/01/08/79347/main/LAZAROS.jpg

Με το 2-0 επί της Καλαμάτας στη Μεσσηνία ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο «Γ. Καραϊσκάκης». Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων ήταν εμφανέστατη στον αγωνιστικό χώρο με τους «ερυθρόλευκους» να φτάνουν σχετικά εύκολα στη νίκη κόντρα σε μία Καλαμάτα που στάθηκε ανταγωνιστικά απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς, ωστόσο τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση βλέποντας αρκετούς από τους παίκτες που έπαιξαν βασικοί να αρπάζουν την ευκαιρία.
Το παιχνίδι με την Καλαμάτα για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας ήταν
μία πολύ καλή ευκαιρία για τον Πέδρο Μαρτίνς προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς ποδοσφαιριστές. Ο Πορτογάλος παρέταξε τον Ολυμπιακό με ένα σχήμα που δεν το έχουμε δει ξανά, αφού ξεκίνησε με διάταξη 3-4-3. Αβραάμ, Μεριά και Σισέ συνέθεσαν την τριάδα των στόπερ. Αριστερά στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Κούτρης, δεξιά ο Γκασπάρ και στον άξονα οι Μπενζιά, Λοβέρα. Στην επίθεση δεξιά ξεκίνησε ο Ραντζέλοβιτς, αριστερά ο Λάζαρος και στην κορυφή ο Γκερέρο.
Τις δύο ομάδες χωρίζουν δύο κατηγορίες και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο του Εθνικού Σταδίου Παραλίας. Ο Ολυμπιακός πήρε την κατοχή της μπάλας από το πρώτο λεπτό και φρόντισε να ασκήσει πίεση στην Καλαμάτα. Κάπως έτσι στο 6’ ο Μπενζιά έκανε τη μπαλιά από τη μεσαία γραμμή σημαδεύοντας δεξιά τον Γκασπάρ, ο οποίος με κεφαλιά βρήκε τον Ραντζέλοβιτς που με αριστερό σουτ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Οι Πειραιώτες πήραν κεφάλι στο σκορ από νωρίς και μάλιστα και είχαν συντριπτικά την κατοχή της μπάλας. Στο 16’ ο Αλέν είχε σωστή αντίδραση όταν βγήκε μόνος του ο Ράκιτς, ενώ στο 18’ ο Ολυμπιακός φωνάζει για πέναλτι που έγινε πάνω στον Λάζαρο από τον Μπάμπη και τον Χριστοφιλέα, αλλά ο Κατσικογιάννης δεν έδειξε την άσπρη βούλα.
Αν και ο Ολυμπιακός είχε πάρει κεφάλι στο σκορ και είχε τον έλεγχο του αγώνα ο Μαρτίνς ζητούσε από τους παίκτες του το κάτι παραπάνω. Ήθελε πιο γρήγορο ρυθμό και η ομάδα του να βγάζει επιθετικότητα. Στο 33’ ο Στεφανάκος μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα το σουτ του Κούτρη και στο 36’ η Καλαμάτα άγγιξε την ισοφάριση, αλλά ο Ράκιτς αστόχησε από κοντινή κεφαλιά. Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν τους γηπεδούχους να βγάζουν φάσεις κυρίως από τη δεξιά τους πλευρά. Το 0-1, ωστόσο, παρέμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.
Στην επανάληψη η Καλαμάτα ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μάλιστα στο 46’ απείλησε τον Ολυμπιακό με τον Νατσιόπουλο να κάνει ένα σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Αλέν αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ. Γρήγορα, όμως, οι Πειραιώτες πήραν και πάλι τα ηνία του αγώνα. Οι «ερυθρόλευκοι» ήθελαν ακόμα ένα γκολ για να «καθαρίσουν» το παιχνίδι με την Καλαμάτα και το βρήκαν αυτό στο 53’. Ο Λοβέρα έκανε μία ωραία κάθετη πάσα με τον Λάζαρο να πετάγεται στο δεύτερο δοκάρι και με προβολή να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Από εκείνο το σημείο και μετά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αρκετά. Ο Ολυμπιακός ναι μεν είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, αλλά χωρίς να πιέζει αφόρητα την Καλαμάτα και χωρίς να δείχνει διάθεση να ψάξει κι άλλα γκολ. Η «Μαύρη Θύελλα», ωστόσο είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του Στεφανάκου και είναι αλήθεια πως το συγκρότημα του Βούζα στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο. Παρόλα αυτά στο 68’ ο Ολυμπιακός είχε δοκάρι με τον Γκερέρο, ενώ στο φινάλε της αναμέτρησης ο Ισπανός είδε τον Στεφανάκο να του λέει «όχι» σε σουτ έξω από την περιοχή. Έτσι το ματς ολοκληρώθηκε στην Καλαμάτα με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 2-0 και να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά.
Καλαμάτα: Στεφανάκος, Χριστοφιλέας, Οσμάναγκιτς (64’ Ζαχαρόπουλος), Τόλι, Κωνσταντινόπουλος, Μπάμπης, Τριποτσέρης, Ράκιτς (66’ Κουιρουκίδης), Στεργίδης, Ηλιόπουλος, Νατσιόπουλος (71’ Αλεξόπουλος)
Ολυμπιακός: Αλέν, Γκασπάρ, Μεριά, Παπαδόπουλος (64’ Μάρκοβιτς), Σισέ, Κούτρη, Λοβέρα, Χριστοδουλόπουλος (73’ Ξενιτίδης), Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο, Μπενζιά (80’ Μπέλιτς).
====================
Ομάδα… πρώτης κατηγορίας ο ΠΑΣ έπαιξε στα ίσια τον Παναθηναϊκό και πήρε σπουδαία νίκη στους Ζωσιμάδες (1-0). Ο Άγιαξ της Ηπείρου ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και πέτυχε το γκολ που του δίνει προβάδισμα πρόκρισης στους οκτώ του κυπέλλου, χάρη σε πλασέ του μόνιμου σκόρερ του, Γιώργου Παμλίδη, στο 27’. Ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του στην επανάληψη πίεσε για την ισοφάριση, αλλά η άμυνα του ΠΑΣ κράτησε καθαρή εστία για ένατο συνεχόμενο παιχνίδι. Μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να πάρει ευρύ προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στο ΟΑΚΑ στις 29 Ιανουαρίου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Αργύρης Γιαννίκης): Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Αποστολόπουλος, Μπουκουβάλας, Σιόντης, Κάστρο, Ξύδας (85' Λιάσος), Καρτάλης (74' Νάουμετς), Παμλίδης, Κριζμάν (68' Λεό).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης (29' Κουρμπέλης), Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Νούνες, Δώνης, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Μπεκ (46' Περέα), Καμπετσής.
===============
Στο 0-0 έμειναν Παναιτωλικός και Πανιώνιος στο Αγρίνιο στην αναμέτρηση που διεξήχθη χωρίς θεατές λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων για τα όσα είχαν συμβεί στο ματς με τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα. Ένα αποτέλεσμα που αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στη Νέα Σμύρνη.
Ο Παναιτωλικός μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας αλλά ο Πανιώνιος ήταν αυτός που δημιούργησε τις καλύτερες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο ενώ και στην επανάληψη αν και έμεινε με παίκτη λιγότερο (αποβολή Λυμπεράκη στο 63’) ήταν πολύ καλός.
Η είσοδος του Τσιλούλη βοήθησε και ο «Ιστορικός» είχε καλές στιγμές για να σκοράρει, με κορυφαία φυσικά το δοκάρι του Εμμανουηλίδη στο 76’. Ο ρυθμός στο τελευταίο τέταρτο άνοιξε και σε αυτό το διάστημα φάνηκε περισσότερο ο Παναιτωλικός που έπαιζε και με παίκτη παραπάνω αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε.
Οι γηπεδούχοι έχουν κάθε λόγο να διαμαρτύρονται για τη φάση του 85’ όπου η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τσιλούλη μέσα στην περιοχή του Πανιωνίου αλλά ο διαιτητής Τσαμούρης από τον Πειραιά δεν είδε τίποτα!
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (ΜΑΚΗΣ ΧΑΒΟΣ): Κνετ – Τζανακάκης (66’ Σανιά), Μαρσιάλ, Σιέστεντ, Κέβιν – Τσιγγάρας, Tαχάρ (36’ λ. τρ. Μιμίτο) – Ντουάρτε, Ντίας, Φυτόπουλος (62’ Γιοβάνοβιτς) – Μπαΐροβιτς
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΝΙΚΟΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ): Κότνικ – Ρέντζας, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Λυμπεράκης – Κιάκος, Οικονομίδης (90' Σαραμαντάς) – Εμμανουηλίδης, Μιλόγεβιτς (58’ Τσιλούλης), Μασούρας (83’ Παπαγεωργίου) – Αραμπούλι
============
ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ "16"


Βόλος - Ατρόμητος 0-3
ΟΦΗ - ΠΑΟΚ 0-3

Καλαμάτα - Ολυμπιακός 0-2

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΚ (αναβλήθηκε)

ΠΑΣ Γιάννινα - Παναθηναϊκός 1-0

Παναιτωλικός - Πανιώνιος 0-0

21:30: Ξάνθη - Άρης

09/01/2020

19:30 Τρίκαλα - Λαμία



ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ ΤΩΝ "16"
14/01/2020, 17:15
Ατρόμητος - Βόλος
14/01/2020, 19:30
Άρης - Ξάνθη
15/01/2020, 15:00
Λαμία - Τρίκαλα
15/01/2020, 15:00
ΠΑΟΚ - ΟΦΗ
15/01/2020, 17:15
Πανιώνιος - Παναιτωλικός
15/01/2020, 19:30
Ολυμπιακός - Καλαμάτα
16/01/2020, 19:30
ΑΕΚ - Αστέρας Τρίπολης
29/01/2020, 19:30
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα