Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2020

Το Δερβένι τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο & Βαπτιστή


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης. Σήμερα το πρωί  μετά  την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, από την Πλατεία Κωνσταντίνου Αδαμοπούλου, πραγματοποιήθηκε , ο Αγιασμός των υδάτων, καθώς και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα του Κορινθιακού. Παρά το δριμύ  ψύχος που επικρατούσε, ανέσυραν τον Σταυρό μια κοπέλα και ένας νέος που έπεσαν στην παγωμένη θάλασσα.

Στις 6:00 το απόγευμα θα τελεστεί  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ   αύριο Τρίτη , 7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις   στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου, θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Αρχιερατική,    Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων . Η προσέλευση των Αρχών στον Καθεδρικό Ναό θα γίνει στις 9:45. 
Πρόσκληση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου,
Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολουθήσει ανταλλαγή ευχών  στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τιμήσουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου.  

Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές    πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου αλλά και να αγιασθούν προσωπικά.