Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Της Λέττας Καλαμαρά

Τη δεινή θέση της Τουρκίας, μετά την εξαγγελία υπογραφής του αγωγού East-Med στην Αθήνα στις 2 Ιαουαρίου 2020, επιχειρεί να ανατρέψει ο Τούρκος Πρόεδρος σήμερα, με δημόσιες απειλές εναντίον της Ευρώπης και της Ελλάδας για νέα επίθεση με ορδές μεταναστών της Ασίας και της Αφρικής. Η απέλπιδα κίνησή του αποδεικνύει και το βαθμό διασύνδεσης και ελέγχου των διακινητών από τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν. Μία απόλυτως φυσιολογική επαλήθευση καθώς η Τουρκία είναι απολύτως οργανωμένο Κράτος που δεν θα άφηνε ποτέ τους διακινητές ανθρώπων και εμπορευμάτων ελεύθερους να δραστηριοποιούνται εντός της επικράτειας της. Σήμερα ο κ.Ερντογάν απλώς επιβεβαίωσε τη χρήση των μεταναστών ως επιθετικό όπλο για την ικανοποίηση των εθνικών συμφερόντων του.

Η Τουρκία διά μέσου του Προέδρου της Ερντογάν επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία της και να μετατρέψει έναν ορεβίσιο λαό και το Κράτος της σε Θαλασσοκράτειρα της Μεσογείου. Μία φιλοδοξία υπέρμετρη των δυνατοτήτων της και των αντοχών των θεμελιωδών στοιχείων της. Αντιμετωπίζοντας πλέον το φάσμα της στρατηγικής ήττας ο Τούρκος Πρόεδρος χρησιμοποιεί το σύγχρονο όπλο των μεταναστών για την κρατική, πολιτική, οικονομική και κοινωνική αποσταθεροποίση της Ελλάδας ως κύριο όπλο επίθεσης.

Δυστυχώς, η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη ακόμα και σήμερα αρνείται να αντιληφθεί τον κίνδυνο και την εθνική ζημιά που έχει ήδη προκληθεί από τις ορδές των παράνομων μεταναστών που καταφθάνουν καθημερινά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ακόμα χειρότερα είναι έτοιμη να αλλοιώσει την εθνική ταυτότητα και σύνθεση της ηπειρωτικής Ελλάδας με την οργανωμένη μεταφορά των εισερχομένων από το διεθνές οργανωμένο έγκλημα στην ενδοχώρα. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέχεται τη δράση των κυκλωμάτων και στηρίζει το οικονομικό μοντέλο της Ελλάδας και ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών στο παράνομο αλισβερίσι των διακινητών. Μία επιλογή ντροπή για την κανονικότητα της Ελλάδας και την πορεία στον 21ο αιώνα.

Στην τραγική άγνοια διεξαγωγής του σύγχρονου υβριδικού πολέμου, που διέσπασε την Ουκρανία το 2104 σε λίγες μέρες εξουδετερώνοντας τις παραδοσιακές Ένοπλες Δυνάμεις αμαχητί, συνδράμουν και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας εξυπηρετώντας το σχέδιο των διακινητών εκ του αποτελέσματος. Δυστυχώς, το μόνο μέλημα των ιθυνόντων είναι η αύξηση των αμυντικών κονδυλίων για εξοπλισμούς, που ουδέν αποτέλεσμα έχουν στο σύγχρονο τρόπο διεξαγωγής των πολέμων στο ευρωπαϊκό έδαφος. Η δράση των Ιταλών Αλεξιπτωτιστών στις επιχειρήσεις του Ιταλικού Κράτους στη Νότια Ιταλία εναντίον της Μαφίας ίσως θα αποτελούσε ένα καλό case study για όλους όσοι στους διαδρόμους του Πενταγώνου ενδιαφέρονται πραγματικά για το σύγχρονο τρόπο προάσπισης του εθνικού συμφέροντος, λίγο παραπάνω από την πρόθυμη εξυπηρέτηση των διακινητών για προσωπικά οφέλη διατήρησης θέσεων στις επικείμενες κρίσεις του Ιανουαρίου.

Εν κατακλείδι, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν σήμερα απείλησε δημόσια την Ελλάδα και κατέδειξε ποιο είναι το πιο ισχυρό όπλο του, ίσως και το μοναδικό. Ας ασχοληθούν οι ιθύνοντες, πολιτικοί και στρατιωτικοί, είτε δημοσίως στα στολισμένα με μπλε-κόκκινο φόντο, σκοπίμως εδώ και καιρό, κανάλια του ουρανού της ενημέρωσης είτε ιδιαιτέρως και ας το εξουδετερώσουν σφραγίζοντας τα σύνορα πριν να είναι αργά επιτέλους. Οι εξ Ανατολών απειλές απαιτούν και εκ Δυσμάς απαντήσεις μετά από ένα ολοκληρωμένο και whole-of-government σχέδιο. Εκτός και πολλοί συνεργάζονται σ'ένα εθνικό έγκλημα, εν αγνοία τους ή σκοπίμως αδιάφορο, με αποκλειστικό κριτήριο την ιδιοτελή διατήρηση της κρατικής θέσης τους.

Όσο για τον κ.Μητσοτάκη να ξανασκεφτεί την προσήλωση του στη Χάγη καλύτερα. Οι νικητές καθορίζουν τους όρους και όχι οι ηττημένοι. Εκτός και αν δεν έχει αποφασίσει σε ποια πλευρά θέλει να βρίσκεται ακόμα ο ίδιος. Η Ελλάδα πάντως θα είναι με τους νικητές το 2021 με εορτασμούς που θα σηματοδοτούν το μέλλον και όχι το δυσώδες παρόν και το ακόμα πιο δυσώδες παρελθόν της Μεταπολίτευσης...
 

Thedayaftergr