Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας: έρχονται αντιμέτωποι το βράδυ με μοναδικό τους σκοπό την νίκη που θα τους δώσει το εισιτήριο για την φάση των «32» του Europa League,

Κοινή πορεία Θύρας 7-Delije από το Σύνταγμα στο «Γ. Καραϊσκάκης»(vid)Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας έρχονται αντιμέτωποι, απόψε το βράδυ  (Τετάρτη 11/12, 22:00) με μοναδικό τους σκοπό την νίκη ( 6η αγωνιστική ) που θα τους δώσει το εισιτήριο για την φάση των «32» του Europa League, πράγμα που ισοδυναμεί με την συνέχεια της ευρωπαϊκής τους πορείας. 

Παρόλα αυτά, οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων έχουν δώσει ραντεβού στην πλατεία Συντάγματος (16:00) θέλοντας να κάνει ομαδική πορεία προς τον Πειραιά και φυσικά το γήπεδο «Γ.Καραϊσκάκης», με μερικούς φίλους της σερβικής ομάδας να είναι ήδη παρόντες στην κεντρική πλατεία της Αθήνας. . Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και στο Βελιγράδι όταν από κεντρικό σημείο της πόλης είχε ξεκινήσει η πορεία των οπαδών.
Τη φιλοξενία που έτυχαν στο Βελιγράδι από τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα σκοπεύουν να ανταποδώσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο ματς της Τετάρτης με τους πρωταθλητές Σερβίας. Ήδη στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχουν αναρτηθεί πανό με τα οποία καλωσορίζουν τους Delije στην Ελλάδα.

Δείτε και τη σχετική ανακοίνωση της Θύρας 7…
Την Τετάρτη 11/12 στις 16:00 ΟΛΟΙ στην πλατεία Συντάγματος,για να κατηφορίσουμε όλοι μαζί με τα ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ για το Καραϊσκάκη.
On December 11th , 16:00 p.m. we call our Serbian brothers at Syntagma square, to march together to Piraeus.
Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς θα παραταχθεί φορώντας τα θρυλικά ερυθρόλευκά της χρώματα με στόχο να σφραγίσει μία ακόμα ευρωπαϊκή βραδιά 
Το πρωτάθλημα ήταν, είναι και παραμένει ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού. Ισχύει απολύτως με μια δίωρη εξαίρεση: Για δύο ώρες το βράδυ της Τετάρτης.
Εκεί που οι ερυθρόλευκοι καλούνται να νικήσουν τον φιλόδοξο Ερυθρό Αστέρα και να συνεχίσουν την ευρωπαϊκή τους πορεία, αυτή τη φορά στο Europa League.
Καθαρές κουβέντες. Αν επρόκειτο για την Τότεναμ, την Μπάγερν και άλλα μεγαθήρια που έχει κατά καιρούς αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός η πρόκριση θα ήταν μια μεγάλη επιτυχία.
Όπως ήταν πέρσι η πρόκριση επί της Μίλαν.
Με δυο γκολ διαφορά έπρεπε να την νικήσει η ομάδα του Μαρτίνς με δυο τη νίκησε και συνέχισε στο Γιουρόπα. Με έναν τρόπο, είναι η νίκη επί της Μίλαν που βάζει ψηλά τον πήχη για τους Πειραιώτες.
Όταν έχεις πετύχει τέτοια πρόκριση δεν έχεις περιθώρια να το σκέφτεσαι με τον Ερυθρός Αστέρα. Κι ας έρθουν εδώ οι ομόδοξοι έχοντας νικήσει στο Βελιγράδι με 3-1. Ακόμα και σε εκείνο το ματς; Είχε φανεί ότι ο Ολυμπιακός υπερέχει σε ποιότητα.
Ότι ο Μαρτίνς δήλωσε πεπεισμένος για την νίκη και την πρόκριση δεν λέει και πολλά πράγματα. Ο… αθεόφοβος ήταν σίγουρος και στο ματς με την Μίλαν δεν θα είναι το ίδιο με τον Ερυθρό Αστέρα; 
Μέχρι εδώ όμως. Οσοι μιλούν για περίπατο κάνουν λάθος. Σε ματς του Τσάμπιονς Λιγκ με κρίνονται προκρίσεις δεν μπορείς να μιλάς για άνετες νίκες και συντριβές. Κάθε άλλο. Εχει όμως ο Ολυμπιακός ιδιαίτερους λόγους να δείξει ποιος πραγματικά είναι σε αυτό το παιχνίδι.
Αν είχε περάσει νικηφόρα από το Βελιγράδι μπορεί η ιστορία του ομίλου να είχε γραφτεί διαφορετικά. Δεν έγινε και δεν επιτρέπεται όσα είδαμε στο Βελιγράδι να επαναληφθούν.
Βεβαίως ο Μαρτίνς έχει σοβαρό πρόβλημα να αντιμετωπίσει. Θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει την ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς χωρίς κλασσικό οργανωτή του παιχνιδιού. Τα περιθώρια να παρουσιάσει κάτι από όσα έχει δοκιμάσει είναι περιορισμένα.
Με βάση τα όσα βλέπουμε στο πρωτάθλημα, αν ήταν διαθέσιμος ο Σουντανί θα έπαιρνε θέση στο βασικό σχήμα. Τώρα ή θα παίξει με τρεις κλασσικούς χαφ ή θα κάνει αυτό που δοκίμασε για πρώτη φορά στο ματς με τον Παναιτωλικό. Θα βάλει τον Μασούρα κάτι σαν «ψευτοδεκάρι» και θα τοποθετήσει στα εξτρέμ τον Ραντζέλοβιτς.
Δυσκολεύομαι να βρω κάποιο λαγό που θα μπορούσε να τραβηχτεί από το καπέλο. Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός με ένταση και ρυθμό στο παιχνίδι του δεν μπορεί να έχει θέματα με την σερβική ομάδα. Αρκεί να μην φανεί φλύαρος μπροστά και να μην βρουν «αέρα» αντί να διώξουν οι κεντρικοί αμυντικοί του…