Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

12/12 στις 12.12 π.μ.: Έρχεται μια σπάνια Παγωμένη Πανσέληνος με ουράνια «συνάντηση κορυφής» - Δύο πλανήτες θα «φιληθούν» κάτω από το ρομαντικό φως του φεγγαριού.

https://www.womantoc.gr/content/articles/0/article_20445/spanio-fainomeno-i-pagomeni-panselinos-pou-erxetai-sybiptei-me-mia-ourania-synadisi-koryfis.col-8.jpg 
Η Πανσέληνος του Δεκεμβρίου ονομάζεται Παγωμένη και φέτος θα λάμψει τα μεσάνυχτα ανάμεσα στις 11 και 12 του μήνα με «κωδική» χρονική στιγμή στις 12/12 στις 12.12 π.μ. Το όνομά της προέρχεται από τις χαμηλές θερμοκρασίες του χειμώνα που μπαίνει επίσημα σε λίγες μέρες, ωστόσο η συγκεκριμένη, φετινή Πανσέληνος έχει μία ακόμα ιδιαιτερότητα: Συμπίπτει με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, μια πλανητική συνάντηση ή ένα ουράνιο «φιλί» όπως αποκαλείται πιο λυρικά, ανάμεσα στον Κρόνο και την Αφροδίτη.
Γεγονός που σημαίνει ότι απόψε στον νυχτερινό ουρανό οι δύο αυτοί πλανήτες θα φαίνονται απόψε ασυνήθιστα πιο κοντά στη Γη αλλά και ο ένας στον άλλο.
Άλλες ονομασίες που έχουν δοθεί στην Πανσέληνο του Δεκεμβρίου είναι η Πανσέληνος της Φράουλας, του Μελιού, του Τριαντάφυλλου και της Μεγάλης Νύχτας καθώς έρχεται σε μια περίοδο που όχι μόνο αρχίζει η παγωνιά, αλλά επιπλέον οι νύχτες διαρκούν περισσότερο και είναι πιο σκοτεινές....
.womantoc.gr