Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Κύπελλο Ελλάδος: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στη φάση των «16»

Κύπελλο Ελλάδας: Οι ομάδες που προκρίθηκαν στη φάση των «16»
Γνωστές έγιναν οι ομάδες της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, έπειτα από τη διεξαγωγή και των τελευταίων παιχνιδιών της πέμπτης φάσης του θεσμού. Αξίζει να σημειωθεί πως οι 13 από τις 16 αγωνίζονται στη Super League 1

Την απευθείας πρόκριση είχαν εξασφαλίσει εξ αρχής οι ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, ΑΕΚ και Άρης μιας και είχαν τερματίσει την περασμένη σεζόν στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος.
Πλέον η συνέχεια της διοργάνωσης συνεχίζεται με οκτώ ζευγάρια τα οποία θα προκύψουν ύστερα από την καθιερωμένη κλήρωση. Η ομάδα που θα κληρώνεται πρώτη θα είναι και η γηπεδούχος με τους αγώνες να είναι διπλοί.

Ολοκληρώθηκε το παζλ της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Λαμία νίκησε εύκολα τον Αιολικό με 3-0 και συνέχισε την πορεία της στη διοργάνωση εκεί όπου προκρίθηκαν ο Βόλος και ο Παναθηναϊκός.
Οι «πράσινοι» νίκησαν δύο φορές την Παναχαϊκή, ενώ οι Θεσσαλοί χρειάστηκαν τα πέναλτι για να κάμψουν την αντίσταση του Πανεσερραϊκού.
Παρά την ήττα από την ΑΕΛ με 1-0 η Καλαμάτα κατάφερε να προκριθεί μιας και είχε πανηγυρίσει τη νίκη στην έδρα της με 3-0. Από την πλευρά του ο ΠΑΣ Γιάννινα πέρασε από την έδρα της Βέροιας με 2-1 και σε συνδυασμό με το 1-0 της πρώτης συνάντησης «σφράγισε» το εισιτήριο.
Ο ΟΦΗ και ο Αστέρας Τρίπολης προκρίθηκαν με τη σειρά τους στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η ομάδα της Κρήτης νίκησε άνετα στην έδρα της με 4-0 την Καβάλα και ανέτρεψε το εις βάρος της 2-0.
Από την άλλη μεριά ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε στην παράταση του Πλατανιά με 3-2 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» και εξασφάλισε την παρουσία του στον επόμενο γύρο του θεσμού.
Η Ξάνθη χωρίς να δυσκολευτεί πήρε τη νίκη με 3-0 εις βάρος του Απόλλωνα Λάρισας και εξασφάλισε την παρουσία της στους «16». Επιβλητικός ήταν ο Πανιώνιος στη Νέα Σμύρνη, καθώς υπέταξε με 6-0 τον Ολυμπιακού Βόλου.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Παναιτωλικός – Ιάλυσος 5-1 (4-0)
Εργοτέλης – Τρίκαλα 0-1 (2-3)
Αστέρας Τρίπολης – Πλατανιάς 3-2 (1-0)
ΟΦΗ – Καβάλα 4-0 (0-2)
Ξάνθη – Απόλλων Λάρισας 3-0 (1-2)
Πανιώνιος – Ολυμπιακός Βόλου 6-0 (3-0)
ΝΠΣ Βέροια – ΠΑΣ Γιάννινα 1-2 (0-1)
ΑΕΛ – Καλαμάτα 1-0 (0-3)
Λαμία – Αιολικός 3-0 (3-0)
ΝΠΣ Βόλος – Πανσερραϊκός 1-1 (4-2 πεν.) (1-1)
Παναθηναϊκός – Παναχαϊκή 2-0 (3-1)

Αναλυτικά οι 16 ομάδες που προκρίθηκαν:
Ξάνθη
Πανιώνιος
ΟΦΗ
Τρίκαλα
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
ΠΑΣ Γιάννινα
Καλαμάτα
ΠΑΟΚ
Ολυμπιακός
ΑΕΚ
Ατρόμητος
Άρης
Βόλος
Λαμία
Παναθηναϊκός