Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019

Σεισμός στην Αλβανία: Θρήνος χωρίς τέλος! Στους 40 οι νεκροί

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/11/alvania-seismos-re-54-500.jpg
Μάχη με τον χρόνο για τον εντοπισμό επιζώντων στα συντρίμμια δίνουν τα σωστικά συνεργεία στην Αλβανία, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που έπληξε τη χώρα την Τρίτη και εν μέσω έντονης σεισμικής ακολουθίας.
Αυξάνεται ώρα με την ώρα η λίστα του θανάτου από τον φονικό σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Αλβανία. Με τη γη να τρέμει συνέχεια, καθώς νέοι μετασεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ σημειώθηκαν τα μεσάνυχτα, οι διασώστες στο Δυρράχιο συνεχίζουν αδιάκοπα τις έρευνες στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν. Ο νεότερος απολογισμός κάνει λόγο για 40 νεκρούς, ενώ στους 20 υπολογίζονται οι εγκλωβισμένοι και στους 658 υπολογίζονται οι τραυματίες, δέκα εκ των οποίων
σε σοβαρή κατάσταση.
 Άλλους τρεις νεκρούς ανέσυραν τις πρωινές ώρες σήμερα, τα ελληνικά συνεργεία έρευνας και διάσωσης, από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός στην Αλβανία, ανεβάζοντας έτσι τον απολογισμό των επιχειρήσεων της ελληνικής αποστολής, σε δύο ζωντανούς και επτά νεκρούς, μέχρι στιγμής. Οι τελευταίοι νεκροί είναι ένας άνδρας και μια γυναίκα στην πόλη Θουμάν, 15 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων, όπου από χτες επιχειρούν μαζί και τα δύο συνεργεία της 1ης και 5ης ΕΜΑΚ, από την Ελευσίνα και τα Γιάννενα αντίστοιχα, τα οποία μετέβησαν από την Τρίτη στην Αλβανία για να συνδράμουν στις επιχειρήσεις διάσωσης. Αρχικά η ομάδα της 5ης ΕΜΑΚ επιχειρούσε στο Δυρράχιο, αλλά από χτες οι δύο ομάδες ενώθηκαν στη Θουμάνα.
Στη Θουμάνα, κωμόπολη λίγα χιλιόμετρα έξω από τα Τίρανα, τα σωστικά συνεργεία, αφού ανέσυραν ακόμη δυο θύματα τα ξημερώματα, σταμάτησαν τις έρευνες. Οικογένειες ολόκληρες ξεκληρίστηκαν. Στη Θουμάνα, επτά μέλη της ίδιας οικογένειας έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος το κτίριο όπου διέμεναν. Σύμφωνα με το shqiptarja.com, μετά από 48 ώρες, στην πόλη έχουν ανασυρθεί 24 νεκροί και δεκάδες τραυματίες και οι έρευνες σταμάτησαν αφού όσοι είχαν δηλωθεί αγνοούμενοι, βρέθηκαν. Κάποιοι κατάφεραν να επιζήσουν, άλλοι δυστυχώς όχι.