Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Αυτά τα προγράμματα στην κοινωφελή εργασία θα πάρουν τετράμηνη παράταση


Τετράμενη παράταση θα λάβουν τα δύο προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, τα οποία όπως είχε αποκαλύψει αποκλειστικά η aftodioikisi.gr, θα είναι τα πρώτα στα οποία δόθηκε το «πράσινο φως» ώστε να παραμείνουν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι.
Ειδικότερα, σύμφωνα με έγκυρες πηγές για τέσσερις μήνες θα παραταθούν τα
προγράμματα που αφορούν:
 Για τις 5.066 θέσεις πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων  για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποφασίστηκε να παραταθεί.  Το εν λόγω πρόγραμμα λήγει τον Νοέμβριο και θα βγει απόφαση για 4μηνη παράταση.
 Για 2.082 θέσεις πλήρους απασχόλησης του Προγράμματος Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Κέντρα  Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ΤΟΣΚΕΔΠ και Δομές προσωρινής υποδοχής που αφορούν τον Γ΄ Κύκλο. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα λήγει τον Νοέμβριο και θα βγει απόφαση για 4μηνη παράταση και γι’ αυτό.
Παράλληλα εξετάζονται όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας προκειμένου να δουν αν απαιτείται παράταση με εξαίρεση το μεγάλο πρόγραμμα για τους δήμους, τις Περιφέρεις και τα Κέντρα Κοινότητας που θα βγει νέο πρόγραμμα. Το ενδεχόμενο της παράτασης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται ότι απομακρύνεται αν και οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί.
Μεταξύ των προγραμμάτων που εξετάζονται προς παράταση είναι το πρόγραμμα που αφορά στην απασχόληση 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον δημόσιο τομέα της υγείας. Οι ωφελούμενοι απασχολούνται στους Φορείς Υποδοχής σύμφωνα με το γενικό ή ειδικό θεσμικό πλαίσιο που διέπει τους Φορείς Υποδοχής.

aftodioikisi.gr