Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο: Επιμένουν τα 40άρια – Ποιες περιοχές θα «ψηθούν»

 
Αύγουστος, καλοκαιίρι, καύσωνας! Και τα τρία είναι εδώ…. Ο καιρός επιμένει για πέμπτη ημέρα να είναι πολύ ζεστός και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο ο υδράργυρος θα σκαρφαλώσει σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. 
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και θα παρουσιάσουν άνοδο και στα ανατολικά τμήματα στις αρχές της εβδομάδος.
Για πέμπτη ημέρα σήμερα Τρίτη 13 Αυγούστου 2019  ολόκληρη η χώρα ,
ιδιαίτερα στα δυτικά ηπειρωτικά,  θυμίζει καμίνι, με το θερμόμετρο να μην ξεκολλά από τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Την κατάσταση δυσκολεύει η αίσθηση δυσφορίας που είναι πολύ έντονη, με αποτέλεσμα η ζέστη να ταλαιπωρεί τους περισσότερους, ειδικά αν δεν έχουν την τύχη να βρίσκονται σε διακοπές.

kairos-emy-ena 
Σύμφωνα με τον διευθυντή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρή Κολλυδά, από τις 13 με 17 Αυγούστου υπάρχει τάση περαιτέρω ανόδου της θερμοκρασίας.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια χώρα και μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο και θα παρουσιάσουν άνοδο και στα ανατολικά τμήματα στις αρχές της εβδομάδος, αλλά και το ανατολικό Αιγαίο.
Ακολουθεί μετεώγραμμα της Δυτικής Ελλάδος, εκεί όπου εκεί η ζέστη διατηρείται μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο. Το μετεώγραμμα μοιάζει να είναι μετατοπισμένο χρονικά κατά ένα διήμερο.


meteo_kolidas
ΤΡΙΤΗ 13-08-2019 ΚΑΙ ΤΕΤΑΡΤΗ 14-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και την Τρίτη πρόσκαιρα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 15-08-2019
Γενικά αίθριος καιρός. Από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα βόρεια θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, και στα υπόλοιπα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια.
Χιόνισε στην Κρήτη! 
Αν και βρισκόμαστε σχεδόν στο μέσον του καλοκαιρινού μήνα Αυγούστου, κυκλοφορούν φωτογραφίες από χρήστες στο διαδίκτυο που δείχνουν χιόνια στην περιοχή Κακοπέρατο Θερίσσου στο νομό Χανίων, σε υψόμετρο 1.400 μέτρων.


hio3
arouraios.gr