Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019

Συνέντευξη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα για τις παράνομες αποφάσεις του Περιφερειάρχη Τατούλη.


Συνέντευξη του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Γόντικα για τις παράνομες αποφάσεις του Περιφερειάρχη Τατούλη.



Συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η βιομηχανία έκδοσης αποφάσεων Περιφερειάρχη για πάσα νόσο.
Για εκδηλώσεις εορταστικές πάντων των Αγίων για εκδηλώσεις για κάθε είδους ζαρζαβατικών για ορισμό δικηγόρων για να υπερασπιστούν στον Άρειο Πάγο και στην Ολομέλεια του ΣτΕ τα συμφέροντα επιχειρηματικών ομίλων ακόμα και των εταιρειών του οικογενειακού περιβάλλοντος του Περιφερειάρχη για αγωγές ενάντια σε τοπικά και
περιφερειακά ΜΜΕ.
Όλα αυτά που είναι αρμοδιότητα της Οικονομικής Επιτροπής, αποφασίζονται από τον Περιφερειάρχη, παρανομώντας ότι τάχατις συνέβη έκτακτο γεγονός, υπήρχε ανωτέρα βία, κίνδυνος βλάβης των συμφερόντων της Περιφέρειας και άλλα τέτοια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η έκδοση απόφασης του Περιφερειάρχη στις 25-6-2019 ημέρα Σάββατο παραμονή των  εκλογών, για ανάθεση σε ανάδοχο την εκπαίδευση των υπαλλήλων της Περιφέρειας για την καταχώρηση των αποτελεσμάτων των εκλογών.
Να σημειώσουμε ότι η προσφορά του αναδόχου κατατέθηκε πριν 15 μέρες στη Περιφέρεια ακριβώς στο ύψος της απευθείας ανάθεσης 24.600€.
Διερωτώμεθα πότε έγινε η εκπαίδευση και τα σεμινάρια των υπαλλήλων όταν η απόφαση εκδόθηκε το Σάββατο, παραμονή των εκλογών;
Αληθεύει και είναι τυχαίο ότι ο ανάδοχος συντόνιζε τη διακαναλική συνέντευξη του Περιφερειάρχη, και είχε την ευθύνη μετάδοσης της προεκλογικής συγκέντρωσης; 

Αμοιβή 2 εκατομμυρίων ευρώ σε Τεχνικό Σύμβουλο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


        Στη χθεσινή 11-7-2019 συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας με περίεργες μεθόδους αντικαταστάθηκε η Πρόεδρος του ΤΕΕ Πελοποννήσου από την επιτροπή του δήθεν διαγωνισμού για την ανάδειξη του τεχνικού συμβούλου της Περιφέρειας για το έργο του ΣΔΙΤ της παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο.
          Πρόκειται για έργο-αμοιβή 2 εκατομμύρια ευρώ που θα πάρει ο τεχνικός σύμβουλος. Πολλά τα λεφτά.
          Κι όλα αυτή τη στιγμή, που για δεύτερη φορά ακυρώθηκαν οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου για την απαλλοτρίωση των χωραφιών στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και στη Σκάλα Λακωνίας για να δοθούν στον καπιταλιστή ανάδοχο για να φτιάξει τα σκουπιδοεργοστάσια.
          Ας απαντήσουν ο κ. Τατούλης και η κα Νικολάκου, οι ηγεσίες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που τα στελέχη τους στην Οικονομική Επιτροπή υπερψηφίζουν αυτές τις αθλιότητες και του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίζουν λευκό, γιατί κόπτονται να τελειώσουν τη «βρώμικη δουλειά» παράδοσης της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Πελοπόννησο στο μεγάλο κεφάλαιο;
          Γιατί ενώ δυο φορές έχουν ακυρωθεί οι αποφάσεις του ΠεΣυ για τις απαλλοτριώσεις κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, δεν ενημερώνουν την Οικονομική Επιτροπή και το ΠεΣυ και τα αναθέτουν όλα σε δικηγόρους;
          Ας αφήσουν και τίποτα για το νέο Περιφερειάρχη κ. Νίκα, που έχει δηλώσει τη συμφωνία του, με το θεάρεστο έργο του κ. Τατούλη.



 Μοιράζουν εκατομμύρια στην Περιφέρεια. Άλλο μισό εκατομμύριο σε τεχνικό σύμβουλο έδωσε ο Τατούλης.


Ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας σε συνέντευξη που έδωσε στις 12-7-2019 είπε για τον Τεχνικό Σύμβουλο!!! της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου:

Την ώρα που αρνούνται να ενημερώσουν την Οικονομική Επιτροπή και το Περιφερειακό Συμβούλιο για την πορεία της δακοκτονίας, αφού εκατοντάδες χωριά είναι εκτός προγράμματος δακοκτονίας, δεκάδες διαγωνισμοί ή δεν έχουν ολοκληρωθεί ή έχουν αποβεί άγονοι, συγκαλούν Περιφερειακό Συμβούλιο τη Δευτέρα 15-7-2019 για να διαθέσουν άλλες πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ σε Τεχνικό Σύμβουλο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ας μας δώσουν τα παραδοτέα των προγραμματικών συμβάσεων με την αναπτυξιακή Πελοπόννησο ΑΕ που τα τελευταία δύο χρόνια της έδωσαν 4,5 εκατομμύρια ευρώ, για την τεχνική και συμβουλευτική υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρεια Πελοποννήσου, να δούμε ποιοι και πόσα πήραν για να συμβουλεύσουν τα έμπειρα στελέχη της Περιφέρειας και μετά να ζητούν και επιπλέον μισό εκατομμύριο ευρώ.
Καλούμε τους Περιφερειακούς Συμβούλους που σέβονται τον εαυτό τους να μην πάρουν μέρος στη συνεδρίαση του ΠεΣυ τη Δευτέρα, να μην πιάσει απαρτία ο κ. Τατούλης και ο κ. Στρατηγάκος για να περάσουν αυτές τις αθλιότητες και μετά να βρίζουν.