Κυριακή 26 Μαΐου 2019

Καθαρή διαφορά ανάμεσα στα δύο πρώτα κόμματα δείχνουν τα πρώτα στοιχεία του Exit poll.

Ευρωεκλογές 2019: Κόμματα, ψηφοδέλτια και υποψήφιοι – Πόσους σταυρούς βάζωΣε εξέλιξη είναι από τις 07.00 η εκλογική διαδικασία, και παράλληλα με αυτήν οι εταιρίες δημοσκοπήσεων έχουν οργανώσει ένα μεγάλο exit poll, τα αποτελέσματα του οποίου θα ανακοινωθούν στις 19.00. Σύμφωνα, λοιπόν, με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του newsit.gr, από την επεξεργασία των δεδομένων του πρώτου κύματος του exit poll, φαίνεται το πρώτο κόμμα να έχει καθαρό προβάδισμα από το δεύτερο, ενώ το τρίτο κόμμα έχει επίσης καθαρή διαφορά από τα υπόλοιπα που ακολουθούν.
Τα μέχρι στιγμής δεδομένα που έχουν στην κατοχή τους οι εταιρίες δημοσκοπήσεων αφορούν στο πρώτο κύμα των ψηφοφόρων. Άρα κανένας δεν μπορεί να πει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτό θα είναι και το τελικό αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης.
Καλύτερη εικόνα για την τάση του εκλογικού σώματος αναμένεται να υπάρξει νωρίς το απόγευμα, μετά την επεξεργασία των δεδομένων από το δεύτερο κύμα στοιχείων του exit poll. Το αποτέλεσμα της επεξεργασίας αυτών των στοιχείων δείχνει παραδοσιακά με μεγαλύτερη ακρίβεια τον τελικό νικητή και τη διαφορά ανάμεσα στα κόμματα.