Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Πέτρος Τατούλης «Φτιάξαμε τη σπουδαιότερη δομή δια βίου μάθησης στην Πελοπόννησο»


Στα εγκαίνια της ετήσιας έκθεσης δημιουργημάτων των εργαστηρίων του ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας, παρευρέθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, όπου συνεχάρη όλους τους αρμόδιους για την επιτυχημένη εκδήλωση και την ποιότητα των αποτελεσμάτων που έχει να επιδείξει, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «φτιάξαμε τη σπουδαιότερη δομή δια βίου μάθησης στην Πελοπόννησο».

«Τους στόχους τους περπατήσαμε μαζί με τους πολίτες και την κοινωνία. Το αποτέλεσμα ανήκει σε όλους εσάς, που αγκαλιάσατε αυτή την προσπάθεια. Ποια είναι τα επόμενα βήματα; Να δείξουμε καινούργιους δρόμους στην επαγγελματική αποκατάσταση και στην επιχειρηματική δραστηριότητα στον τόπο μας. Να δημιουργήσουμε ομάδες επιχειρηματικής δραστηριότητας. Το καινούργιο μεγάλο στοίχημα που πρέπει να κάνουμε» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Μιλώντας στους Μεσσήνιους ο Πέτρος Τατούλης τόνισε ότι «για πρώτη φορά τα τοπικά προβλήματα και οι λύσεις τους αποτελούν το διακύβευμα, και όχι η οπαδική επιλογή προσώπων. Γιατί ο άδολος πατριωτισμός των απλών ανθρώπων απαιτεί καθαρή σχέση των πολιτικών με τους πολίτες.  Εδώ στην Πελοπόννησο πριν από εννέα χρόνια ξεκινήσαμε μαζί με τους πολίτες αυτό το ταξίδι και καταφέραμε να βγούμε από τα χαρακώματα των πράσινων, των κόκκινων και των μπλε καφενείων. Και να συμπορευτούμε όλοι μαζί για το καλό του δικού μας τόπου. Και σε αυτόν τον σημαντικό αγώνα θα κερδίσουμε».

=====================
Πέτρος Τατούλης «Πρώτη στο δίκτυο της Πελοποννήσου η μαρίνα του Ναυπλίου»
«Για μια ακόμα φορά δημιουργούμε το μοντέλο που θα αποτελέσει την πυξίδα στη χώρα στη δημιουργία μαρίνων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μετά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης του έργου από την Οικονομική Επιτροπή τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και σημείωσε ότι «δεν πτοούμαστε από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, πολιτικαντισμό και ιδιοτέλειες. Συνεχίζουμε το έργο μας μαζί με τους πολίτες». «Η μαρίνα του Ναυπλίου αποτελεί την κορωνίδα των λιμενικών μας έργων» δήλωσε ακόμα ο κ. Τατούλης και ανέφερε ότι έχει ήδη συγκεντρώσει μεγάλο ενδιαφέρον από τους μεγαλύτερους παράγοντες της αγοράς και θα απαιτήσει, σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς, πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ που θα προέλθουν από την ιδιωτική οικονομία. «Θα αποτελέσει την πρώτη μαρίνα στο δίκτυο των μαρίνων που έχουμε δρομολογήσει, όπου αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι μαρίνες της Μονεμβασιάς και της Κορώνης, ώστε να διεκδικήσουμε σε εθνικό επίπεδο μεγάλο μερίδιο του τουρισμού σκαφών αναψυχής της Μεσογείου» τόνισε τέλος ο Περιφερειάρχης

---------------
Πέτρος Τατούλης «Δύο μεγάλα έργα της Περιφέρειας στη Βόρεια Κυνουρία βαίνουν προς ολοκλήρωση»

Προς ολοκλήρωση βαίνουν τα δύο μεγάλα έργα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υδροδότηση του παραλίου Άστρους και του Κορακοβουνίου στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την έγκριση υπογραφής των συμβάσεων των έργων από τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας.
«Ξεπεράσαμε μετά από επίπονες προσπάθειες σημαντικά γραφειοκρατικά προβλήματα και είμαστε έτοιμοι να μπούμε στην υλοποίηση δύο πολύ σημαντικών έργων ύδρευσης» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης και σημείωσε ότι πρόκειται για δύο έργα εξαιρετικής σημασίας για την περιοχή, το «Βασικό αγωγό τροφοδότησης υδρευτικού ύδατος κεντρικής δεξαμενής οικισμού Παραλίου Άστρους» και «Βασικό αγωγό τροφοδότησης υδρευτικού ύδατος κεντρικής δεξαμενής Κορακοβουνίου», που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, με 2 εκατομμύρια ευρώ.


 neapeloponnisos@neapeloponnisos.gr