Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

“ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΤΑΛΗΣ” σε Ξυλόκαστρο και Ευρωστίνη

2 ημέρες έμειναν για τις εκλογές στο Ξυλόκαστρο και οι δύο υποψήφιοι, ο απερχόμενος Δήμαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βλάσσης Τσιώτος, μπαίνουν στην τελική ευθεία, αναζητώντας τις συμμαχίες εκείνες που θα οδηγήσουν στη νίκη την Κυριακή.
Η κριτική στον απερχόμενο Δήμαρχο για λάθη και ολιγωρίες αποτυπώθηκε
στην πράξη αφού το 35,5% του 2014 έγινε 21,7% στο τέλος της πρώτης θητείας.
Μιλάμε για την ΑΠΟΛΥΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ, αφού έχασε το 40% (!!!) σχεδόν της εκλογικής του δύναμης. Τα λέγαμε, βέβαια, μήνες τώρα ότι τα πράγματα έχουν πάρει φορά προς τα κάτω για τον κ. Ανδρικόπουλο ... αλλά κάποιοι δεν μας πιστεύανε, που λέει και ο Λεβέντης.
Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι πολύ άσχημη για τον ίδιο, αφού όλες οι πληροφορίες λένε ότι ΩΣ ΦΑΒΟΡΙ ΠΛΕΟΝ προβάλλει ο κ. Βλάσης Τσιώτος, οποίος ήταν και ο νικητής του πρώτου γύρου με 700 περισσότερα ψηφοδέλτια.
Ο απερχόμενος Δήμαρχος ελπίζει ίσως στο “τουμπάρισμα” του κ. Μπρακούλια, του κ. Καραβά και του κ. Κατσούλα. Οι δυο πρώτοι πάντως έβγαλαν ανακοινώσεις με τις οποίες μιλούν για “ελεύθερη βούληση” ενώ αναμένουμε να δούμε και τη στάση που θα κρατήσει ο τελευταίος.
Τα ερωτήματα στα οποία θα κληθούν να απαντήσουν με την ψήφο τους οι δημότες Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης την επόμενη Κυριακή είναι συγκεκριμένα.
1. Τι μπορεί να περιμένει πλέον η περιοχή από έναν Δήμαρχο που έκανε μόδα τη φράση “δυστυχώς δεν μπορέσαμε”. Αν δεν μπόρεσε στην πρώτη θητεία για ποιο λόγο να ψηφιστεί εκ νέου; Ποιο είναι αυτό που θα αλλάξει;
2. Πως ένας Δήμαρχος που πήρε “αγκαλιά” το ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει αποτελέσματα σε μια ενδεχόμενη Κυβέρνηση της Ν.Δ.; Πως θα δικαιολογήσει το φωτογραφικό άλμπουμ με στελέχη της απέναντι πλευράς, σε πόζες με κάθε αφορμή και σε μόνιμη βάση;
3. Μπορεί να συνεχίσει ο τόπος βουτηγμένος στη στασιμότητα και την παρακμή;
4. Μήπως ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί η νεότερη γενιά; Μήπως η προηγούμενη θα πρέπει να αποχωρήσει για να βρει ο τόπος ένα νέο “βηματισμό” σε μια κοινωνία με άλλες ανάγκες από αυτήν των δυο προηγούμενων δεκαετιών;
Φαίνεται ότι πάμε για “αλλαγή σκυτάλης” στην περιοχή. Κυριακή κοντή γιορτή.
isthmos.gr