Τετάρτη 29 Μαΐου 2019

Πάνω από 2,1 εκ. € από το Υπ. Οικονομίας για την αποκατάσταση και επανάχρηση των πρώην αποθηκών Α.Σ.Ο. στο Ξυλόκαστρο


Τα έργα αξιοποίησης και ανάπλασης εγκαταστάσεων και κτιρίων του Νομού Κορινθίας συνεχίζονται. Έπειτα από ενέργειες και παρεμβάσεις των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ δίνεται άλλη μία πολύ σημαντική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης προς τον Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ, Ευγενία Φωτονιάτα, υπέγραψε την ένταξη του έργου «Επανάχρηση – Αξιοποίηση Αποθηκών Αυτόνομου Σταφιδικού Οργανισμού (Α.Σ.Ο)» με δικαιούχο τον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης και συνολικό
επιλέξιμο προϋπολογισμό 2.147.915,13 στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020.
Στο πλαίσιο του έργου χρηματοδοτείται η αποκατάσταση των πρώην αποθηκών του Α.Σ.Ο στο Ξυλόκαστρο και η επαναλειτουργία τους ως Πολιτιστικού Πολυχώρου.
Ειδικότερα, οι πρώην αποθήκες συνολικής επιφάνειας 1.103,95 τμ θα αποκατασταθούν και θα διαμορφωθούν ώστε να λειτουργήσουν:
o   Αμφιθεατρική Συνεδριακή Αίθουσα
o   Βιβλιοθήκη
o   Αίθουσα κινηματογράφου
o   Πολυχώρος εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων, διαλέξεων και  παρουσιάσεων.
o   Αναψυκτήριο
Με την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων,  το κτίριο θα είναι πλήρως λειτουργικό ως ένας σύγχρονος πολιτιστικός πολυχώρος καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου. Πρόκειται για ένα μεγαλεπίβολο έργο, που θα φέρει νέα δεδομένα στην πολιτιστική ζωή και θα αναβαθμίσει το επίπεδο υπηρεσιών ψυχαγωγίας του Ξυλοκάστρου.

Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
Κόρινθος, 29.05.2019

Ψυχογιός Γεώργιος