Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Συνωστισμός από "αντάρτες" στην Πελοπόννησο


 http://www.paron.gr/wp-content/uploads/2018/12/kalpi-ekloges.jpg
Συνωστισμός υποψηφίων  από τους  ίδιους πολιτικούς χώρους διεκδικούν τον δημαρχιακό θωκο σε μεγάλους Δήμους της Πελοποννήσου.
Πανπερμία υποψηφίων υπάρχει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας .  Ο νυν δήμαρχος  Πατρών  Κώστας Πελετίδης διεκδικεί 2η θητεία με τη στήριξη του ΚΚΕ, ενώ από
τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ υποστηρίζεται ο πρώην βουλευτής Νίκος Παπαδημάτος. Από τον ευρύτερο κεντροδεξιό χώρο προέρχονται και οι  υποψηφιότητες του Σ. Πολίτη και του βουλευτή Νίκος Νικολόπουλου. Το ΚΙΝΑΛ στηρίζει τον Γρηγόρης Αλεξόπουλο, ενώ από τον ίδιο χώρο προέρχονται οι Ν. Τζανάκος και Αλέκος  Χρυσανθακόπουλος . Ο Σύριζα κατεβάζει τον Γιώργο. Ρώρο. Υποψήφιοι   για των Δήμο Πατρέων  είναι επίσης οι Παναγιώτης Ψωμάς, Χρήστος  Πατούχας, Θαν.  Ντρίνιας και Δημήτρης Μπελιάς.

Από τους πολυπληθέστερους από άποψη Δημάρχων , είναι και ο Δήμος Καλαμάτας. Τον Παναγιώτη Νίκα διαδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Θ. Βασιλόπουλος , ενώ από τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ προέρχονται ακόμα οι υποψηφιότητες  Μ. Οικονομάκου, Ελένης Αλειφέρη και Ν. Αλεξανδρόπουλος. Ο Σύριζα συνεχίζει με τον Μ. Μάκαρη, το ΚΙΝΑΛ δεν έχει δώσει επίσημα χρίσμα με τα στελέχη του να μοιράζονται στους συνδυασμούς  των Β Τζαμουράνη, Β. Κοσμόπουλου και Τ. Κούζη, το ΚΚΕ εκπροσωπεί ο Δ. Οικονομάκος, ενώ υποψήφιοι είναι επίσης οι Μ. Αντωνόπουλος, Δ. Κουκούτσης και Π. Αλούπης.

Στη Τρίπολη, την πρωτεύουσα της Αρκαδίας τα πράγματα για τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι ξεκάθαρα καθώς στηρίζει τον Γ. Σμυρνιώτη. Αντίστοιχα το χρίσμα του Σύριζα έχει δοθεί  στον νυν Δήμαρχο Δ. Παυλή, ενώ από τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς  προέρχονται οι υποψηφιότητες  των Κ. Τζιούμη, Δ. Βόσνου και Ν. Τσιαμούλου. Το ΚΚΕ συνεχίζει με τον Δ. Νικολάου.

Τώρα στην Κυπαρισσία ( Δήμος Τριφυλίας) υπάρχουν τέσσερις «γαλάζιες» υποψηφιότητες. Πρόκειται για τους  Παναγιώτη Κατσιβέλα  (νυν Δήμαρχο),Στάθη  Ανδριανόπουλο, Χάιδως Παναγιωτοπούλου και Γιώργου Λεβεντάκη. Ο Σύριζα συνεχίζει με τον Δ. Μπακούρο, το ΚΙΝΑΛ με τον Δ. Δρίμη και το ΚΚΕ τον Κ. Σαράντο. Υποψηφιος είναι επίσης ο πρωην Δήμαρχος Π. Τσιγγάνος.

Πολλοί υποψήφιοι Δήμαρχοι και στον Πύργο  Ηλείας. Ο Δήμαρχος Γαβριήλ Λιάτσης δεν έχει αποφασίσει αν θα διεκδικήσει εκ νέου  τον Δήμο. Ωστόσο από την κεντροδεξιά  πτέρυγα έχει ανακοινώνει την υποψηφιότητά του ο Κ. Νικολούτσος. Ο Σύριζα στηρίζει τον Α. Καράμπελα και το ΚΚΕ τον Χρ. Γιάνναρο, ενώ από το ΚΙΝΑΛ προέρχονται οι Τάκης  Αντωνακόπουλος και Λ. Αριστειδόπουλος. Υποψήφιοι είναι επίσης οι Χ. Μιχαλόπουλος και Α. Δημητρακόπουλος.