Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Εκδήλωση:«ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ – Η αξία του παιδικού βιβλίου στη ζωή μικρών και μεγάλων»

 Σχετική εικόναhttps://babyradio.gr/wp-content/uploads/2015/03/83457-filanagnosia.gif
O Δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, στα πλαίσια εορτασμού της Παγκόσμιας Μέρας Παιδικού Βιβλίου, με τη συνεργασία της Συντονίστριας Εκπαιδευτικού Έργου 2ης Ενότητας(ΠΕ70) ΠΕΚΕΣ Πελοποννήσου, κ. Ζαχαρούλα Καραβά, και τους Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων του Ξυλοκάστρου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:

«ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ – Η αξία του παιδικού βιβλίου στη ζωή μικρών και μεγάλων»
Η εκδήλωση περιλαμβάνει ομιλία από τη κ. Νένα Ιωαννίδου, Ψυχολόγο και Επιστημονική Συνεργάτιδα της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολών Γονέων, με θέμα «Θωράκιση παιδιών και εφήβων για ασφαλή σεξουαλική διαπαιδαγώγηση», ομιλία από τη συγγραφέα κ. Εύα Κασσιάρου με θέμα το βιβλίο αυτής «Ήσουν μόνο ένα παιδί» και ομιλία από την εκπαιδευτικό-συγγραφέα κ. Μαριάννα Κουμαριανού με θέμα «Ενίσχυση της αυτοπεποίθησης-αυτοεκτίμησης των παιδιών». Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με μουσικά σχήματα από το 1ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλόκαστρου.
Ο εορτασμός αυτός, που συμπίπτει με την επέτειο της γέννησης του Hans Christian Andersen, καθιερώθηκε το 1966 από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (IΒΒΥ), το Ελληνικό Τμήμα της οποίας αποτελεί o Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου. Ο ετήσιος αυτός εορτασμός συμβάλλει στην καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας και τονώνει το ενδιαφέρον των παιδιών και των νέων για το βιβλίο.