Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Πέρασε στο ρελαντί 2 - 0 ο Ολυμπιακός από τη Ριζούπολη. Ρεσιτάλ του Ποντένσε

Απόλλων Σμύρνης-Ολυμπιακός 0-2: Ρεσιτάλ του Ποντένσε
Με αγγαρεία μπορεί να μοιάζουν τα ματς που έχουν απομείνει για τον Ολυμπιακό, αλλά οι ποδοσφαιριστές του αντιμετώπισαν με σοβαρότητα την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 2-0 της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» που έχει υποβιβαστεί στη Football League και έχοντας ορισμένα εκρηκτικά διαστήματα έβγαλαν φάσεις, ενώ θα μπορούσαν να έχουν σημειώσει κι άλλα γκολ. Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην έχει κάνει τρομερή εμφάνιση, αλλά έχει κάνει τη δουλειά που έπρεπε απέναντι σε έναν αδύναμο αντίπαλο, ο οποίος δεν μπορούσε να αντισταθεί. Σημαντικό, επίσης ότι μετά από επτά σερί ματς ο Ολυμπιακός δεν είδε την εστία του να παραβιάζεται, ενώ είχε και δύο δοκάρια.

Στο πρώτο του παιχνίδι μετά το κάζο με τη Λαμία ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι Πειραιώτες στα ματς που απομένουν καλούνται να δείξουν σοβαρό πρόσωπο μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε στην άμυνα με Τοροσίδη, Μιράντα, Μεριά και Κούτρη, στα χαφ με Γκιγιέρμε και Μπουχαλάκη, στα άκρα με Ποντένσε, Μασούρα και στις άλλες δύο θέσεις ξεκίνησαν οι Φορτούνης, Χασάν. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη, όμως, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού ήταν η απογοήτευση από τον αποκλεισμό από τη Λαμία.
Πρώτα απ’ όλα οι «ερυθρόλευκοι» αυτό θα έπρεπε να ξεπεράσουν προκειμένου να καταφέρουν να παίξουν ωραίο ποδόσφαιρο και να πάρουν τη νίκη στη Ριζούπολη. Η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο ήταν η αναμενόμενη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε μείνει πίσω από τη σέντρα και περίμενε στο μισό γήπεδο τον Ολυμπιακό. Το συγκρότημα του Μπάμπη Τεννέ δεν είχε διάθεση να επιτεθεί αλλά να κρατήσει μακριά από την εστία του Χουάντερσον τους ποδοσφαιριστές του Μαρτίνς. Ο Φορτούνης είχε ένα σουτ που πέρασε άουτ στο 5’, ενώ στο 19’ ο Χουάντερσον μπλόκαρε τη μπάλα μετά το σουτ του Μπουχαλάκη. Ο Ολυμπιακός είχε τον πλήρη έλεγχο και την κατοχή της μπάλας.
Αυτή μετουσιώθηκε σε γκολ στο 24’ όταν ο Ποντένσε έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Στάθης στην προσπάθεια του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πέρα απ’ όλα τα άλλα έπρεπε να διαχειριστεί και το σοκ του τραυματισμού του Τοροσίδη, ο οποίος βγήκε με πρόβλημα από τον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι συνέχισε να είναι μονότονο στη Ριζούπολη με τον Ολυμπιακό να παίζει στο μισό γήπεδο τον Απόλλωνα, ο οποίος αμυνόταν μαζικά. Χάθηκαν ευκαιρίες και γι’ άλλα γκολ από τον Χασάν έπειτα από μπαλιές του Φορτούνη και το Μπουχαλάκη, ο οποίος γι’ ακόμα ένα ματς ήταν πολύ δραστήριος. Κάπως έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.
Πιο ορεξάτος ήταν ο Ολυμπιακός στο δεύτερο ημίχρονο με την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει. Οι Πειραιώτες ήταν τα αφεντικά στο γήπεδο της Ριζούπολης, με τον Απόλλωνα να μην μπορεί να αντισταθεί σε μία ομάδα με φοβερή ποιότητα. Το ματς συνέχισε να παίζεται στο μισό γήπεδο και στο 60’ ο Κούτρης είδε το σουτ που επιχείρησε να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι του Χουάντερσον. Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ αντέδρασε, ωστόσο και στο 62’ ο Ελ Χέλβε έκανε την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σα.
Ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά για την ομάδα του Πειραιά ήταν ο Ντανιέλ Ποντένσε, ο οποίος είχε πολλά κέφια και η άμυνα του Απόλλωνα αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα με τον Πορτογάλο εξτρέμ, ο οποίος ήταν πολύ δραστήριος. Κάπως έτσι στο 70’ ο Ποντένσε από μπαλιά του Γκιγιέρμε γύρισε στο ύψος του πέναλτι εκεί που βρισκόταν ο Χασάν και ο οποίος με πολύ ωραίο πλασέ έκανε το 0-2 για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατέβασαν ταχύτητα και στο 72’ ο Χασάν είδε την μπάλα από τη κεφαλιά του να χτυπάει πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στη ρίζα της δεξιάς δοκού. Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης ο Γαρουφαλιάς έκανε ένα άτσαλο μαρκάρισμα στον Ποντένσε, αλλά ο Σέζος δεν καταλόγισε το πέναλτι στην ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει τη δουλειά με τα δύο γκολ που είχε σημειώσει και το κυριότερο ήταν πως ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού από τη Λαμία.
Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Στάθης, Γκίνο (76’ Γαρουφαλιάς), Κύργιας, Βαφέας, Ντουρσό, Ναδάλες, Ρώσση (40’ Βάρκας), Ακόστα (54’ Ντεφεντερίκο), Ελ Χέλβε
Ολυμπιακός: Σα, Τοροσίδης (28’ Ανδρούτσος), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Μπουχαλάκης, Γκιγιέρμε, Ποντένσε, Φορτούνης (58’ Νάτχο), Μασούρας (76’ Σολδάνο), Χασάν.