Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Έξη οι υποψηφιότητες για το Δήμο Αιγιαλείας

 https://i1.wp.com/aigialeiapress.com/wp-content/uploads/2017/03/dhmarxio-2017.jpg?resize=600%2C450
Έκλεισε ο κύκλος των υποψηφίων δημάρχων , στο γειτονικό Δήμο Αιγιαλείας, όπου τον δημαρχιακό θώκο διεκδικούν 6 υποψήφιοι. 
Τελευταίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο  πρώην Δήμαρχος Συμπολιτείας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, προερχόμενος από το ΚΙΝ.ΑΛ. , υποστηριζόμενος
από τον ΣΥΡΙΖΑ  τώρα, που μετά από το διαζύγιο με τον  Δήμαρχο  Αθανάσιο Παναγόπουλο, αποφάσισε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει πάλι, όπως και το 2010 το δήμο Αιγιαλείας. Στηρίζεται από 7 δημοτικούς συμβούλους, Σπηλιωτόπουλος, Σταυρόπουλος, Βασιλακοπούλου, Μεντζελόπουλος, Καλαμίδας, Ντίνος, Χριστόπουλος και ίσως από το Δημήτρη Φιλιππάτο, που παραμένει ακόμη ενεργό στέλεχος της δημοτικής αρχής του Θανάση Παναγόπουλου.
Ο κ Καλογερόπουλος, αυτή την περίοδο, έχει επιδοθεί σε ένα μπαράζ επαφών για τη συγκρότηση αντιπροσωπευτικού ψηφοδελτίου, ελπίζοντας ότι μπορεί να φτάσει και το 30% των ψήφων, στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου . Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι εύκολα αυτή τη φορά για τον πρώην δήμαρχο Συμπολιτείας, με το Αίγιο να αποτελεί για άλλη μια φορά το μεγάλο “πονοκέφαλο” του έμπειρου αυτοδιοικητικού .

Την καθοδό της  έχει ανακοινώσει και η προερχόμενη από το ΚΙ.ΑΛ. , τ. Αντιδήμαρχος Έργων  Βασιλική Ψυχράμη,  η οποία όπως φαίνεται θα έχει την στήριξη των δημοτικών συμβούλων  Μπούνια, Παπαχριστοπούλου, Χριστόπουλου, Βαρδάκη και Γιοβά...

Στη μείζονα αντιπολίτευση  ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ», Στάθης Θεοδωρακόπουλος  αποσύρεται  μετά από 40 χρόνια στα κοινά. Μετά από αυτή την εξέλιξη  ανακοίνωσε  την υποψηφιότητά του ο γιατρός  με πολιτική «καταγωγή» από τη Νέα Δημοκρατία  και πρώην Αντιδήμαρχος Αιγίου Χρήστος Γούτος, ο οποίος ενδιαφέρεται να ηγηθεί ψηφοδελτίου, με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Γούτος που έχει έρθει σε επαφή με ηγετικά στελέχη του κόμματος, ελπίζει πως και η σιωπηλή στήριξη που απέσπασε είναι αρκετή για να πάρει το προβάδισμα στην κούρσα των εκλογών. Ήδη κινείται προς τη συγκρότηση ψηφοδελτίου, με νέα και παλιά στελέχη που πρόσκεινται κυρίως στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αφού θέλει να δείξει ότι ηγείται στο κατεξοχήν νεοδημοκρατικό  ψηφοδέλτιο της Αιγιαλείας.

Τον  Δήμο Αιγιαλείας , διεκδικεί και ο προερχόμενος επίσης  από τη Νέα Δημοκρατία , δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής  του συνδυασμού της ελάσσονος  μειοψηφίας  του Δήμου «ΑΙΓΙΑΛΕΩΝ ΠΟΛΙΣ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»  Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος , που θέλει τη Νέα Δημοκρατία να μην εμπλακεί στα δημοτικά  δρώμενα , ελπίζοντας ότι έτσι θα καταφέρει να επικρατήσει ο  ίδιος στην κούρσα των εκλογών.

Υποψήφια  Δήμαρχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» συνδυασμός που υποστηρίζεται  από  το ΚΚΕ , είναι η δημοτική σύμβουλος  , λογίστρια  Αγγελική Κουρή
Τέλος υποψήφιος  Δήμαρχος ο Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος, ερχόμενος από την εξωκοινοβουλευτική  αριστερά

Πληροφορίες: SECRET / Παραπολιτικά.