Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Δημήτρης Ραψωματιώτης : Χτυπάτε τους νόμιμους για να καλύψετε τους παράνομους;

 http://www.loutraki365.gr/sites/default/files/styles/760x/public/rap-1200x480.jpg?itok=5Lk-V9S-
 Είναι υπέρμετρη υποκρισία και υπερβολή να βάλλονται αυτή τη στιγμή οι πραγματικά λίγες και αξιέπαινες προσπάθειες επιχειρήσεων και Δήμων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που προσπαθούν με όρους νομιμότητας, πραγματικού κόστους και με εμφανείς αποδέκτες να πραγματοποιούν διαχείριση απορριμμάτων.
         Οι ίδιοι άνθρωποι που τους πολεμούν είναι οι ίδιοι που ταυτόχρονα υποστηρίζουν με υπερβολικό μένος και ένταση την άλλη περίπτωση Δήμων και

επιχειρήσεων, αυτών που είτε δεν έχουν καμία αδειοδότηση, είτε η αδειοδότησή τους είναι ελάχιστη και ελλιπής και χωρίς καμία μέριμνα για την προστασία του περιβάλλοντος κάνουν αυτά που χρόνια ξέρουν: Θάβουν ή εξαφανίζουν.
         Το ό,τι γινόταν τόσα χρόνια, το ότι τους καλύπτουν κάποιοι τόσα χρόνια, το ότι είναι δύσκολο για αυτούς να μπουν σε διαδικασίες τήρησης της νομιμότητας, το ότι εάν αποφασίσουν να συμμορφωθούν έστω και εν μέρει με το νόμο, τα κόστη τους θα είναι πολλαπλάσια και ακόμα το γεγονός ότι οι περιπτώσεις αυτές αποτελούν την πλειονότητα αυτή τη στιγμή, τους δίνει τη δυνατότητα να πολεμούν αυτούς τους λίγους που προσπαθούν να διαφοροποιηθούν, καλύπτοντας έστω το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών τους ;
          Νομίζετε πράγματι ότι το έχουν κιόλας το δικαίωμα αυτό ;
      Το να ψάχνουμε παραλείψεις ή λάθη στους νόμιμους, ελέγχοντας και την τελευταία λεπτομέρεια, κάνοντας συνεχώς καταγγελίες εναντίον τους, είναι άραγε αρκετό για να καλύψει τις διαχρονικές παρανομίες όσων απεχθάνονται ακόμα και την ιδέα του να βγάλουν την όποια άδεια, όσων δεν αδιαφορούν για τις λεπτομέρειες αλλά και για τον κανόνα, όσων δεν θέλουν να αλλάξουν, ίσως γιατί ωφελούνται  και αυτοί και κάποιοι άλλοι από τις παρανομίες αυτές;
         Είμαστε ευγνώμονες και ευχαριστούμε όσους κάνουν παρατηρήσεις και δηλώσεις με σκοπό να βοηθήσουν, τους ευχαριστούμε γιατί έτσι μας κάνουν καλύτερους και μας βοηθούν να κάνουμε ένα ακόμα βήμα μπροστά.
       Σε αυτούς όμως που έχουν άλλα κριτήρια και λογικές, τους δηλώνουμε ότι δεν θα υποκύψουμε, δεν θα φοβηθούμε και φυσικά θα αναδείξουμε το θέμα στις διωκτικές αρχές και στον Εισαγγελέα αλλά και μέσα από τον τύπο, αναλυτικά και με λεπτομέρειες, με έγγραφα και αποδείξεις, και όχι με φήμες ή μισές αλήθειες που αυτοί χρησιμοποιούν ως τεκμήρια.
            Επίσης, όποιος θέλει να ελέγξει την δουλειά μας και τις αδειοδοτήσεις μας, πολύ ευχαρίστως να δώσουμε όλες τις πληροφορίες που θέλει, με μία και μοναδική προϋπόθεση. Να βρίσκεται σε αυτή τη διαδικασία και τουλάχιστον μία ακόμα επιχείρηση που να κάνει διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο και ένας ή δύο Δήμοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, που να μην συνεργάζονται μαζί μας, έτσι ώστε όποιες ερωτήσεις γίνονται σε εμάς, να τις κάνει πρώτα σε αυτούς.
            Και αφού πρώτα πάρει απαντήσεις από αυτούς, να απαντήσουμε εν συνεχεία και εμείς.
            Και αφού πρώτα δείξουν τις αδειοδοτήσεις τους αυτοί,  να δείξουμε και εμείς τις δικές μας.
            Και αφού πρώτα αυτοί δείξουν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν, να δείξουμε και εμείς το δικό μας.
            Και αφού δείξουν αυτοί τις συμβάσεις συνεργασίας τους, να δείξουμε και εμείς τις δικές μας.
          Και αφού δείξουν αυτοί τους τελικούς αποδέκτες των απορριμμάτων και υπολειμμάτων τους, να δείξουμε και εμείς τους δικούς μας.
           Αλήθεια, έχετε τα κότσια για μία τέτοια ζωντανή συζήτηση ή προτιμάτε να κρύβεστε πίσω από κλειστές πόρτες και μικρόφωνα και να συκοφαντείτε χωρίς να παρέχετε δυνατότητα αντίκρουσης;  Ιδού λοιπόν η Ρόδος, ιδού και το πήδημα.
        Εάν συνεχίζετε να κρύβεστε και να συκοφαντείτε εκ του ασφαλούς και χωρίς να παρέχετε δυνατότητα αντιλόγου, επιβεβαιώνετε ότι το ενδιαφέρον σας για το περιβάλλον είναι ψεύτικο και υποκριτικό.
         Εάν συνεχίζετε να κρύβεστε και να συκοφαντείτε εκ του ασφαλούς και χωρίς να παρέχετε δυνατότητα αντιλόγου, επιβεβαιώνετε ότι πίσω από τη δράση σας κρύβονται τα σκοτεινά συμφέροντα που λυμαίνονται το περιβάλλον ποδοπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας.
         Και να ξέρετε ότι για πράξεις που έχετε ήδη κάνει σχηματίζω φάκελο ο οποίος εντός των επομένων ημερών θα κατατεθεί στον Εισαγγελέα.
          Και να δούμε εάν θα μπορέσετε τότε να κρυφτείτε και από αυτόν.
          
  Ραψωματιώτης Δημήτρης
 

Ραψωματιώτης Δημήτρης