Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2019

Χορταστικός Ολυμπιακός με Χασάν, Ποντένσε, Φορτούνη, Μασούρα να «οργιάζουν», συνέτριψε τον ΟΦΗ με 5-1.

Χά (σαν) θηκε η μπάλα!

Με μία από τις καλύτερες και κυρίως αποτελεσματικότερες εμφανίσεις του, ο Ολυμπιακός διέλυσε τον ΟΦΗ με 5-1, ενώ είχε ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ, αλλά δεν πήρε και πεντακάθαρο πέναλτι από τον πολύ κακό διαιτητή της αναμέτρησης, τον Φωτιά.
Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Αχμέντ Χασάν που πέτυχε τρία γκολ στο πιο εκρηκτικό ματς του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, με τον Αιγύπτιο να συνεχίζει την εξαιρετική εικόνα που δείχνει μέσα στο 2019. Έξοχοι ήταν οι Φορτούνης, Ποντένσε και Μασούρας σε ένα επιθετικό κρεσέντο του Ολυμπιακού, με τρομερά ξεσπάσματα μέσα στη διάρκεια του αγώνα που δεν μπόρεσαν να καμία
περίπτωση να αντιμετωπίσουν οι παίκτες του ΟΦΗ, παρά το καλό τους ξεκίνημα και τις δύο αναγκαστικές αλλαγές που έγιναν πολύ νωρίς από την πλευρά των γηπεδούχων.
Ο Ολυμπιακός έβαλε τρία γκολ σε τέσσερις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ για πρώτη φορά στη σεζόν δεν είχε την κατοχή της μπάλας! Στο πρώτο 45λεπτο μάλιστα ο ΟΦΗ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια του, αλλά στον ανοιχτό χώρο ο Ολυμπιακός ήταν κίνδυνος θάνατος. Και προς το τέλος η κατοχή ήταν 50-50!
Ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν πολύ ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του παρότι δεν έκανε εκτεταμένο ροτέισον και κράτησε παίκτες για 5ο ματς σε 15 μέρες στην 11αδα, όπως τον Φορτούνη, τον Ποντένσε και τον Γκιγιέρμε. Ο Πορτογάλος τεχνικός είδε τους παίκτες του να κάνουν πράξη την οδηγία να μην υποτιμηθεί ο ΟΦΗ και να αρχίσει με νίκη – η οποία ήταν και εμφατική – αυτό το τελευταίο κομμάτι της σεζόν που οι ερυθρόλευκοι ψάχνουν το απόλυτο των νικών. Επιπλέον ήταν και μια ευκαιρία ρεβάνς για την ήττα από τον ΟΦΗ στον πρώτο γύρο που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το ματς όπως το τελευταίο διάστημα. Δίχως προσήλωση και συγκέντρωση. Συνέπεια αυτής της συμπεριφοράς, να κάνει δύο ευκαιρίες ο ΟΦΗ στο πρώτο δίλεπτο! Στο 1΄το καλό σουτ του Ναμπί έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 2΄ο Σα απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Βαζ.
Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αρκετή ώρα να βρουν ρυθμό και σίγουρα τους βοήθησε πολύ ότι σκόραραν στην πρώτη καλή στιγμή τους, με τον Γιώργο Μασούρα να βγαίνει στην πλάτη του Μπράουν και με ωραία κεφαλιά να αξιοποιεί τη σέντρα του Ποντένσε. Στο 15΄μπήκε το γκολ και λίγο αργότερα, στο 20΄, ο Πέδρο Μαρτίνς αναγκάστηκε να κάνει μαζί δύο αλλαγές! Ο Τοροσίδης και ο Καμαρά ένιωσαν ενοχλήσεις, με τον Τσιμίκα και τον Μπουχαλάκη να παίρνουν τις θέσεις τους. Ο Τσιμίκας έπαιξε κανονικά στην αριστερή πλευρά, ενώ δεξί μπακ πέρασε ο Κούτρης!
Ο ΟΦΗ συνέχισε να παίζει ψηλά, με τον Ολυμπιακό να έχει δύο καλά μαπσίματα από Μασούρα και Φορτούνη που κόπηκαν, αλλά ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο προς το φινάλε του ημιχρόνου έκανε τη διαφορά.
Στο 36΄ο Αχμέντ Χασάν έκλεψε την μπάλα στο κέντρο την έδωσε στον Φορτούνη που την κατάλληλη στιγμή την πέρασε ξανά στον Αιγύπτιο σέντερ φορ. Το πλασέ του ήταν υποδειγματικό πάνω από τον Στρέζο και το 2-0 γεγονός.
Το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού σημειώθηκε στο 40΄με πρωταγωνιστή πάλι τον Ποντένσε και σκόρερ τον Κώστα Φορτούνη με κεφαλιά! Αυτός που άρχισε τη φάση ήταν ο Χασάν κρατώντας ωραία την μπάλα στην περιοχή παρά την πίεση, την «έσπασε» πλάγια στον Ποντένσε, με τη σέντρα του Πορτογάλου να βγάζει τον Φορτούνη φάτσα με το τέρμα. Η κεφαλιά του Έλληνα άσου ήταν «καρφί» προς την εστία του ανήμπορου να αντιδράσει Στρέζου.

Η απόλυτη αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού δεν συνεχίστηκε στο 42΄σε μια έξοχη συνεργασία Φορτούνη, Ποντένσε, Μπουχαλάκη και Τσιμίκα, με τον Μπράουν να κόβει την τελευταία στιγμή το σουτ του αριστερού μπακ του Ολυμπιακού μέσα από την περιοχή.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε με φόρα στο γήπεδο και κατάφερε στην πρώτη φάση να σκοράρει! Σέντρα του Τσιμίκα από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τον Μιχόγεβιτς και με προβολή ο Αχμέντ Χασάν πέτυχε το δεύτερο γκολ του στο ματς για να κάνει το 4-0 στο 46΄.
Και δύο λεπτά αργότερα ο Στρέζος πρόλαβε τελευταία στιγμή τον Φορτούνη ο οποίος βρέθηκε μόνος του κοντά στην μικρή περιοχή. Και στο 53΄από πολύ καλή ενέργεια του Μασούρα, το σουτ του Ποντένσε κόντραρε στον Κοροβέση.
Στο 55΄ο Ποντένσε βρήκε έξοχα τον Χασάν που πέρασε τον Στρέζο, ο οποίος τον ανέτρεψε πεντακάθαρα αλλά ο Φωτιάς αρνήθηκε να δώσει το πέναλτι.
Κι ένα λεπτό αργότερα ο κορυφαίος παίκτης του ΟΦΗ, ο Αντίλ Ναμπί, βρήκε χώρο έξω από την περιοχή και με ένα υπέροχο σουτ δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Σα για να κάνει το 4-1.

Η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση, με τον Φορτούνη να περνάει μια μπαλιά στον χώρο, τον Στρέζο να μην απομακρύνει σωστά και τον Χασάν σε απόλυτη ετοιμότητα να πλασάρει στη γωνία για το 5-1! Και στο 62΄χάθηκε μεγάλη ευκαιρία σε τετ-α-τετ του Φορτούνη με τον Στρέζο που έδιωξε (πάσα Μασούρα), ενώ αμέσως μετά από πλάγια θέση ο Φορτούνης σούταρε απευθείας δυνατά αλλά ψηλά.
Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό στο 67΄Με ωραία σέντρα του Κούτρη και τον Χασάν να προλαβαίνει με την κεφαλιά τον Στρέζο, αλλά να αστοχεί. Με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να διώχνει και το σουτ του Γκερέρο από καλή θέση στο 83΄. Ο Ισπανός είχε μπει αλλαγή στη θέση του Ποντένσε και έπαιξε στο τελευταίο τέταρτο στη θέση του αριστερού εξτρέμ με δεξιά τον Μασούρα.

Εκπληκτική ενέργεια του Φορτούνη στο 85΄και μπαλιά στον Χασάν που πήγε να «κρεμάσει» τον Στρέζο αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά.
Ο έξοχος Χασάν και οι φαντεζί και δημιουργικοί Ποντένσε, Φορτούνης, Μασούρας ήταν οι κορυφαίοι του Ολυμπιακού. Πολύ καλό ματς έκανε ο Τσιμίκας, ενώ ο Μπουχαλάκης έδωσε πολλά πράγματα στο κέντρο μαζί με τον Γκιγιέρμε και ο Κούτρης βοήθησε σε μια άγνωστη γι΄αυτόν θέση.

Για τον ΟΦΗ ξεχώρισε ο Ναμπί για την ποιότητά του, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες είχαν μεγάλα προβλήματα.
Πολύ κακή η διαιτησία του Φωτιά και όχι μόνο για το πέναλτι που δεν έδωσε, αλλά και για τη συμπεριφορά του ειδικά στο πρώτο μέρος με κάρτες που χάρισε στο σκληρό παιχνίδι των φιλοξενούμενων. Θα μπορούσε να είχε αποβάλλει τον Νέιρα για μια αντίδρασή του σε βάρος του Μιράντα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Ζοσέ Σα, Τοροσίδης (20΄Τσιμίκας), Μεριά, Μιράντα, Κούτρης, Γκιγιέρμε, Καμαρά (21΄Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ποντένσε (74΄Γκερέρο), Φορτούνης, Χασάν.
ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα):
Στρέζος, Μπράουν, Παπάζογλου (65΄Ποτουρίδης), Μιχόγεβιτς, Κοροβέσης, Σακόρ, Μεγιάδο, Ναμπί, Βαζ (76΄Οικονόμου), Σόουζα, Νέιρα (53΄Πάρσον).